Klāt ir vasara un sudrabainie mākoņi. Lai skaidrajās naktīs, miglainajos rītos un lietainajās pēcpusdienās jums nebūtu jāgarlaikojas, piedāvājam piedalīties konkursā. Šogad to esam krietni vien paplašinājuši, lai izpausties varētu ikviens - gan liels, gan mazs, gan zinātniski noskaņotais, gan nejaušs atpūtnieks, gan vienkāršs dabas vērotājs, gan kaislīgs astrofotogrāfs.

Konkursā ir trīs galvenās kategorijas - fotokonkurss, zīmējumu konkurss bērniem un skolēniem, un sudrabaino mākoņu novērojumu konkurss.

Fotokonkursa tematika

* Sudrabainie mākoņi
* Plaša lauka fotogrāfijas, ainavas, kurās redzami debesu objekti - planētas, zvaigznāji, Mēness, Piena Ceļš
* Atmosfēras parādības - Saules stabi, parhēliji, halo, varavīksnes, atmosfēras efekti Saulei lecot/rietot, ziemeļblāzma
* Visuma objektu fotogrāfijas palielinājumā - Mēness, planētas, galaktikas, miglāji, zvaigžņu kopas utt.

Nolikums fotokonkursam

* Konkursam iesniedzamie darbi ir fotografēti 2010. gadā
* Konkursam darbus iesniedz autors. Nepieciešamības gadījumā autoram jāspēj uzrādīt oriģināls.
* Katrā no kategorijām autors var iesniegt trīs darbus. Viens fails tiek uzskatīts par vienu darbu (ja vienā failā apkoposiet vairākas fotogrāfijas, tas tiks uzskatīts par vienu darbu)
* Darbus jāiesniedz elektroniski, JPG formātā, nosūtot uz Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt., norādot autora vārdu, uzvārdu, e-pasta adresi, fotogrāfijas tapšanas vietu, laiku un attēlā redzamos objektus
* Konkursam darbus var iesūtīt no 2010. gada 1. jūnija līdz 2010. gada 1. septembrim (ieskaitot).

Papildus informācija www.starspace.lv.