2010.gada 30.septembrī Rēzeknē notiks fotokonkursa "Eiropa Latgalē: lobs loba namaitoj" noslēguma pasākums, kura ietvaros paredzēta darbu izstādes atklāšana, konkursa darbu autoru apbalvošana, tikšanās ar profesionāliem fotogrāfiem.

Konkursa noslēguma norise plānota Rēzeknes novada pašvaldības sēžu zālē no plkst. 15.00. Pirmajā daļā notiks seminārs - tikšanās ar dabas fotogrāfu Andri Eglīti par tēmu "Dabas fotogrāfija" un fotogrāfa Jāņa Medņa lekcija "Kas veido labu fotogrāfiju?". Otrajā daļā - fotokonkursa darbu izstādes atklāšana un dalībnieku apbalvošana. Pasākumā aicināti piedalīties konkursa dalībnieki, dizaina un mākslas studenti un pazinēji, kā arī citi interesenti.

Fotokonkurss "Eiropa Latgalē: lobs loba namaitoj" tika izsludināts šī gada augustā, aicinot saskatīt Latgalē, Latgales cilvēku dzīvē, valodā, tradīcijās, mājā un saimē, ticībā, darbos, svētkos un notikumos tādas Eiropas vērtības kā, piemēram, demokrātija, cilvēktiesības, reliģijas un apziņas brīvība, kultūru iecietība, brīvais tirgus, solidaritāte, labklājība un sociālā aizsardzība. Akcijā piedalījās 28 fotogrāfi amatieri, iesūtot 71 fotogrāfiju.

Konkursa darbus vērtēja žūrija, pieaicinot profesionālus fotogrāfus. Spilgtākie konkursa darbi tika izvirzīti publicēšanai bukletā "Eiropa Latgalē: lobs loba namaitoj", kas atspoguļo, ar ko Latgale ir unikāla Eiropā.

Fotokonkursu rīkoja EK "Europe Direct" informācijas centrs Rēzeknē sadarbībā ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru un biedrību "Latgolys Studentu centrs". Noslēguma pasākumu atbalsta Rēzeknes novada pašvaldība, Rēzeknes Augstskola, uzņēmums "Alba", "Kodak Express".

Plašāka informācija: Dagnija Bramane, mob. 28362243, e-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt., Jānis Sutins, tālr. + 371 64622695.

EK "Europe Direct" informācijas centrs Rēzeknē.