Ar mērķi atklāt Eiropas vērtības Latgalē ir izsludināts fotokonkurss "Eiropa Latgalē: lobs loba namaitoj", kur aicināti piedalīties fotogrāfi amatieri bez vecuma ierobežojuma.

Akcijas rīkotāji aicina saskatīt Latgalē, Latgales cilvēku dzīvē, valodā, tradīcijās, mājā un saimē, ticībā, darbos, svētkos un notikumos tādas Eiropas vērtības kā, piemēram, demokrātija, cilvēktiesības, reliģijas un apziņas brīvība, kultūru iecietība, brīvais tirgus, solidaritāte, labklājība un sociālā aizsardzība.

Viena no fotokonkursa idejas autorēm, "Latgolys Studentu centra" valdes locekle Anna Briška norāda, ka caur fotogrāfiju ir iespēja atklāt arī tās īpašās lietas, parādības, ar kurām Latgale ir unikāla Eiropā, kas saista vietējos iedzīvotājus, kā arī pievelk šeit gostus (latgaliski 'viesi') - citu Latvijas novadu cilvēkus, dažādu valstu brīvprātīgos jauniešus, studentu apmaiņas dalībniekus, māksliniekus, uzņēmējus u.c. Varbūt Latgalē ir atrodamas tādas vērtības, kas citviet Eiropā jau ir izzudušas?

Lai piedalītos fotokonkursā, līdz 2010.gada 10.septembrim fotogrāfijas jāatsūta fotokonkursa rīkotājiem digitālā veidā (jpg formātā, īsākā mala vismaz 1200 pikseļi), klāt pievienojot aprakstu (kad un kur foto uzņemts, kā šī fotogrāfija, tavuprāt, atspoguļo konkursa tēmu "Latgale Eiropā: lobs loba namaitoj"), kā arī ziņas par autoru (vecums, dzīvesvieta, kontakttālrunis). Viens autors konkursā var iesniegt 1-3 darbus. E-pasta adrese darbu iesūtīšanai: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..

No iesūtītajiem darbiem tiks izvirzīti darbi, kuri tiks iekļauti bukletā un iekļauti ceļojošā fotoizstādē. Konkursa dalībnieku apbalvošanas pasākums un fotogrāfiju izstādes atklāšana notiks septembra nogalē Rēzeknē.

Fotokonkursu rīko EK "Europe Direct" informācijas centrs Rēzeknē sadarbībā ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru un biedrību "Latgolys Studentu centrs".

Plašāka informācija: Dagnija Bramane, mob. 28362243, e-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt., Jānis Sutins, EK "Europe Direct" informācijas centra Rēzeknē koordinators, tālr. + 371 64622695.