Ainārs Mankuss, 2010. gada fotokonkursa uzvarētājs pieaugušo grupāAicinot ikvienu gatavoties putnu dienām pavasarī, Dabas muzejs izsludina fotokonkursu "Mans putns".

Lai piedalītos konkursā, līdz 5. martam jāiesniedz savas orģinālfotogrāfijas, kurās dabas draugi un pētnieki, kas mēdz doties dabā ar fotokameru, taču nav profesionāli fotogrāfi, notvēruši interesantus kadrus ar kādu no putnu faunas pārstāvjiem.

Labākie no iesūtītajiem darbiem martā būs aplūkojami fotoizstādē "Mans putns" un tiks publicēti Latvijas Dabas muzeja mājas lapā. Savukārt labāko darbu autori jūlijā kopā ar muzeja ornitologu Dmitriju Boiko varēs doties divu dienu putnu vērošanas ekskursijā pa Kurzemi, ar nakšņošanu teltīs pie ugunskura.

Šogad konkursam iesūtītos darbus vērtēs profesionāls fotogrāfs Māris Kundziņš, dabas fotogrāfs Aivars Petriņš, biedrības Foto.lv valdes loceklis Juris Kmins, kā arī Dabas aizsardzības pārvaldes, Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza un Latvijas Dabas muzeja pārstāvji.

Konkursu atbalsta Dabas aizsardzības pārvalde un Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs.

 

Fotokonkursa "Mans putns" 2011. gada nolikums.

  1. Konkursa mērķis: popularizēt sabiedrībā izpratni par putnu daudzveidību, aizsardzību un sugu unikalitāti.
  2. Konkursam iesniedzamā darba forma: fotogrāfijas.
  3. Vērtēšanas kritēriji: * darba atbilstība konkursa mērķim;
    • darba sarežģītība (mākslinieciskais izpildījums, fotografētā objekta unikalitāte un iemūžinātā brīža vienreizīgums);
    • nosaukuma oriģinalitāte.
  4. Konkursa rīkotājs: Latvijas Dabas muzejs. Konkursu atbalsta Dabas aizsardzības pārvalde, Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs.
  5. Konkursa mērķauditorija: jebkurš Latvijas iedzīvotājs.
  6. Vērtēšana: darbi tiks vērtēti četrās vecuma grupās: bērni (līdz 14 gadiem), jaunieši (15 - 25 gadi), pieaugušie (26 - 50 gadi) un seniori (vecāki par 50 gadiem).
  7. Konkursa vērtēšanas komisija: profesionāls fotogrāfs Māris Kundziņš, dabas fotogrāfs  Aivars Petriņš, biedrības Foto.lv valdes loceklis Juris Kmins, kā arī Latvijas Dabas muzeja, Dabas  aizsardzības pārvaldes un Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza pārstāvji.
  8. Obligātas prasības: katrs dalībnieks drīkst iesniegt ne vairāk kā trīs fotogrāfijas (formāts 30x40 cm, netiks pieņemtas fotogrāfijas, kas iesniegtas digitālo datu nesējos vai iesūtītas pa e-pastu. Uz katras fotogrāfijas otrā pusē jābūt norādītam skaidri salasāmam autora vārdam, uzvārdam, vecumam, adresei, telefona numuram, fotogrāfijas nosaukumam un e-pastam. Par iesniegto darbu piederību iesniedzējam un autortiesību izpildi atbild iesūtītājs.
  9. Darbu iesniegšana: darbi jāiesniedz līdz 2011.gada 5. martam Latvijas Dabas muzejā, K.Barona ielā 4, LV-1712 ar norādi - fotokonkursam "Mans putns". Darbus var sūtīt pa pastu vai arī personīgi nogādāt Latvijas Dabas muzeja. Pēc norādītā termiņa saņemtie darbi konkursā nepiedalīsies.
  10. Darbu izstādīšana: Iesniegtie darbi būs apskatāmi izstādē Latvijas Dabas muzejā no 2010.gada 18. marta līdz 31.augustam. (Izstādes norises laiks var nedaudz mainīties.) Latvijas Dabas muzejs patur tiesības izstādē neizlikt visas iesūtītās fotogrāfijas, pamatojoties uz to neatbilstību nolikumam, zemu māksliniecisko un tehnisko kvalitāti, montētus attēlus, u.c.
  11. Darbu publicēšana: Labākie darbi tiks publicēti Latvijas Dabas muzeja interneta mājas lapā (www.dabasmuzejs.gov.lv). Visas iesniegtās fotogrāfijas paliks Latvijas Dabas muzeja īpašumā. Pēc konkursa darbi NETIKS ATDOTI AUTORIEM un turpmāk tiks izmantoti tikai ar autora atļauju.

Informācija par konkursu: Dmitrijs Boiko

Tel. 6 7356041, e-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.