Radošo ideju stacijaBiedrība "Radošo ideju stacija" ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu izsludina konkursu "Pieradini Sliedes". Konkursa temats - industriālais mantojums un tā iekļaušanās pilsētvidē - dzelzceļa, lidostu, ražošanas infrastruktūra. Konkurss tiek izsludināts šādās kultūras nozarēs - vizuālā māksla, foto māksla, filmu māksla, literatūra.

Radošo darbu konkursa temats - industriālais mantojums un tā iekļaušanās pilsētvidē. Šo mantojumu Latvijā veido galvenokārt 17.-18. gs. manufaktūru vietas, kā arī nākamo gadsimtu cepļi, fabrikas, ražošanas ierīces un izstrādājumi, bākas un hidrotehniskās būves, kanāli, sūkņu stacijas un ūdenstorņi, dzirnavas, cietokšņi un citas fortifikācijas būves, spēkstacijas, ceļi, tilti, dzelzceļi un arī citi transporta līdzekļi. Latvijā ir bieži sastopama savdabīgā rūpnieciskā arhitektūra, kas kopā ar transporta infrastruktūru veido īpašu industriālo ainavu un kultūrvēsturisko vidi.Konkurss tiek izsludināts šādās kultūras nozarēs - vizuālā māksla, foto māksla, filmu māksla, literatūra.

Prasības iesniedzamajiem darbiem:

* vizuālā māksla (zīmēšana un plakātu māksla) - A3 vai A4 formāta melnbalts vai krāsains zīmējums vai plakāts;
* foto māksla - iesniedzamo darbu izmērs - 15x21 cm, bez datorapstādes;
* filmu māksla - sagatavotas īsfilmas (līdz 10 min., mpg., avi. vai citā formātā);
* literatūra - stāsti, esejas, dzejoļi.

Darbu iesniegšanas kārtība un termiņš:

* Vizuālās mākslas darbus ir jāiesniedz „Radošo ideju stacija" valdes loceklei Elīnai Konstantinovai (Rīgā, Pils ielā 17, 3.stāvā) personīgi no 2008.gada 13.augusta līdz 2008.gada 12. septembrim no plkst. 9:00 līdz 17:00 iepriekš piezvanot 26489382 vai pa pastu (Elīnai Konstantinovai, Valsts SIA "Vides projekti", Pils iela 17, Rīga, Latvija). Darbi jāiesniedz aizlīmētas aploksnēs.

* Literatūras, filmu mākslas, foto mākslas darbus var sūtīt uz e-pastu: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. no 2008.gada 13.augusta līdz 2008.gada 12. septembrim.

Konkursa rezultāti tiks atspoguļoti biedrības "Radošo ideju stacija" mājas lapā www.ideastation.lv. Tur var iepazīties arī ar konkursa nolikumu.