Sony World Photography Awards 2010Ar šodienu ir sākusies pieteikšanās uz jauno Sony pasaules fotogrāfiju konkursu 2010 (Sony World Photography Awards 2010). Tāpat kā iepriekšējos gados, arī šogad ir kategorijas gan profesionāliem fotogrāfiem, gan amatieriem. Šis fotokonkurss pasaulē skaitās viens no lielākajiem fotogrāfijas pasākumiem pasaulē. Piemēram, 2009. gadā uz šo konkursu savus darbus iesniedz vairāk nekā 60 000 dalībnieki no 139 dažādām valstīm.
Profesionāliem fotogrāfiem ir 12 kategorijas 3 žanros - komerciālais, mākslas un fotožurnālistika/dokumentālais foto. Galvenās balvas ieguvējs saņems L'Iris D'Or titulu ar 25 000 USD un Sony fotoaparāta ekipējumu. 36 kategoriju finālistu dari tiks izstādīti fotoizstādē, kas ceļos pa visu pasauli Sony World Photography Awards Global Tour ietvaros.

Tagad dokumentālā foto kategorija būs pieejama arī amatierfotogrāfiem. No 9 amatierfotogrāfu kategorijām tiks izvēlēts viens kopējais uzvarētājs, kas iegūs galveno balvu 5 000 USD vērtībā un Sony fotoaparāta ekipējumu. Sporta kategoriju uzvarētājs saņems arī divas biļetes uz 2010 Dienvidārfikas pasaules čempionātu, Sony Alpha digitālo spoguļkameru un objektīvus.
Savus darbus varēsiet iesniegt līdz pat 2009. gada 4. decembrim. 2010. gada martā jau būs zināmi kategoriju uzvarētāji, bet aprīlī World Photography Awards forumā un Sony World Photography Awards ceremonijā Kannās tiks paziņots uzvarētājs. Papildus informāciju atradīsiet mājas lapā www.worldphotographyawards.org. Tur variet arī iesūtīt savus darbus digitāli.