Māris Kiseļovs 2013Starptautiskajā fotokonkursā "Baltijas kāzu, portreta un dabas fotogrāfija 2013" par labāko kāzu fotogrāfiju no Latvijas ir atzīts Māra Kiseļova (www.marimoart.lv) darbs, kurā neparasti attēloti laulību gredzeni: ielikti ūdenī, tie it kā veido gaisa burbulīšu sirsniņu.

"Man patīk eksperimentēt ar formām, gaismu un materiāliem. Es izjūtu profesionālu gandarījumu, kad tas sagādā prieku tiem cilvēkiem, kuriem es strādāju, bet es esmu mākslinieks, kam ir svarīgi, ka mans darbs ir izpelnījies kompetentas žūrijas apbalvojumu. Tas ir labs stimuls, lai rastos jaunas idejas," saka Māris Kiseļovs.

Šogad "I AM Photographer" rīkotais starptautiskais profesionālo fotogrāfu konkurss notika ceturto reizi un ir sasniedzis festivāla vērienu, kurā sacentās 315 fotogrāfi no 19 valstīm, tostarp no Baltijas valstīm, Dānijas, Krievijas, Austrālijas, Vācijas, Somijas, Apvienotās Karalistes, Norvēģijas un citām valstīm.

Māris Kiseļovs ir pazīstams arī pēc projekta "Paaudzes", kurā ir iesaistījušies uzņēmēja Marika Ģederte, televīzijas raidījumu vadītāja Natālija Vasiļjeva, uzņēmēja un televīzijas raidījumu vadītāja Gundega Skudriņa, dziedātāja Diāna Pīrāgs, dialogu dizainers un notikumu vadītājs Valdis Melderis, šefpavārs Māris Jansons, kulinārijas eksperte Signe Meirāne, televīzijas raidījumu vadītāja Anna Rozīte, smalko aprindu dāma Svetlana Loeva, uzņēmēja Elita Drāke, maratoniste Jeļena Prokopčuka, profesore, Dr. paed. Inta Brikše, teātra aktieri Darja Podoļako un Anatolijs Fečins, pasniedzēja un sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Lejiņa (Adamss), modes māksliniece Anna Ledskalniņa, teātra un kino aktieris Jakovs Rafalsons, dietoloģe Lolita Neimane, režisore Ināra Kolmane, teātra un kino aktieris Ģirts Ķesteris. Projekta mērķis ir iedvesmot ikvienu no mums padomāt par savu lomu nākamās paaudzes veidošanā un vairāk uzmanības veltīt apkārt augošajai jaunatnei.

No februāra beigām izstāde "Paaudzes" ir pieejama bezmaksas apskatei Rīgas Dzemdību nama pirmajā stāvā. Projekts ir pieejams arī vides izstādē Rīgas ielās, ko atbalsta uzņēmums Clear Channel, kā arī virtuālajā izstādē autora mājaslapā: http://ow.ly/htSf2

Sīkāka informācija par konkursu "Baltijas kāzu, portreta un dabas fotogrāfija 2013": http://festival.iamphotographer.eu.