Ventspils pilsētas domes Tūrisma informācijas centrs izsludina Ventspils 2013.gada fotoattēlu konkursu, kur aicina piedalīties gan profesionālus fotogrāfus, gan amatierus.

Fotokonkursa mērķis ir veikt atraktīvu un mākslinieciski kvalitatīvu Ventspils fotoattēlu atlasi Ventspils pilsētas 2014.gada tūrisma brošūras, kartes, kalendāra un citu izdevumu sagatavošanai, kā arī piedāvāt šos fotoattēlus apskatei plašai publikai, veidojot fotoizstādi.

Konkursa nolikums

2012.gada konkursa 40 labākie fotoattēli

Katrs konkursa dalībnieks var iesniegt ne vairāk kā 20 fotoattēlus. Iesniegtajiem fotoattēliem ir jāraksturo Ventspili – pilsētas saimnieciskā darbība, kultūrvēsturiskie objekti, pilsētvide, tūrisma un atpūtas objekti, kultūras un sporta pasākumi pilsētā, Ventspils iedzīvotāji un viesi ikdienā un svētkos.

Konkursa komisija atlasīs 40 darbus, kas rudenī būs apskatāmi fotoizstādē. Fotoattēlu atlases kritēriji būs to mākslinieciskā vērtība un Ventspils pilsētas veiksmīgs un pozitīvs atspoguļojums. Konkursa izvērtēšanas komisija ar savu balsojumu noteiks arī pirmās, otrās un trešās vietas ieguvējus, kuri fotoizstādes atklāšanā saņems atzinības rakstus un Ventspils pilsētas domes sarūpētas naudas balvas.

Konkursā atlasītos fotoattēlus varēs novērtēt arī portāla www.ventspils.lv apmeklētāji, balsojot par interesantāko. Tās autors saņems speciālu balvu. Skatītāju balsojumam tiek izvirzīti pēc komisijas ierosinājuma atlasītie 40 fotoattēli.

Piedāvājumi fotokonkursam iesniedzami līdz 2013. gada 6. septembrim plkst. 17:00 Ventspils Tūrisma informācijas centrā Dārzu ielā 6. Konkursa nolikumu var saņemt Ventspils pilsētas Tūrisma informācijas centrā Dārzu ielā 6, katru darba dienu no plkst. 8:00 līdz 17:00, kā arī Ventspils portālā www.ventspils.lv.