Helŗna Erte labo manieru skola10.oktobrī svinīgā pasākumā Lincas Dizaina centrā Austrijā Piņķu iedzīvotāja Helēna Erte (zināma arī kā idejas autore Rīgas ielas kaķu mājai, par kuras iemītniekiem arī pati ikdienā rūpējas), piedaloties pasaulē lielākajā konkursā fotomāksliniekiem “Trierenberg Super Circuit”, par savu darbu “Labo manieru skola“ saņēma augstāko novērtējumu – zelta medaļu kategorijā “Cilvēki un dzīvnieki”.
Kā stāsta H.Erte, dalība Austrijā notiekošajā konkursā, kas tūkstošiem fotogrāfiju autoru no visas pasaules pulcēja jau 25. gadu, bija nejaušība. Viņas darbus internetā bija pamanījis viens no konkursa organizētājiem un piedāvājis H.Ertei piedalīties konkursā.
H.Erte labprāt pieņēma izaicinājumu, konkursam kopumā iesniedzot 12 darbus, kuros redzami gan mājdzīvnieki, gan arī Latvijā pazīstami cilvēki.
Fotomākslinieku iesniegtos darbus dažādās tematiskājās kategorijās un žanros vērtēja starptautiska žūrija.
Starptautiskais konkurss “Trierenberg Super Circuit” ir izveidots kā starptautisks etalons perfektai fotogrāfijai. Tas ik gadu pulcina ne tikai fotogrāfus – amatierus, bet arī starptautiski zināmus māksliniekus un profesionāļus.
Apsveicam Helēnu Erti ar nozīmīgo sasniegumu, nesot ne tikai Babītes novada, bet arī Latvijas vārdu pasaulē!
Attēlā: Fotogrāfija “Labo manieru skola”, kas starptautiskajā fotomākslinieku konkursā novērtēta ar zelta medaļu.

-------------------

Portāls papildina: šajā konkursā zelta medaļu portretu kategorijā ieguva arī fotogrāfe no Latvijas - Ilona Pulkstene, kas šādos konkursos regulāri gūst zelta medaļas, tāpat kā citi fotogrāfi, piemēram: https://latfoto.lv/latvijas-foto/1430-trierenberg-super-circuit-2010-fotokonkursa-rezultati.html. Pa šo laiku konkursā augdzis kategoriju skaits un šobrīd jau aptuveni 45 kategorijas un pārsvarā katrā ir iespējams iegūt 5 zelta medaļas. Ir arī uzvarētāji (zelta medaļu ieguvēji) no mūsu kaimiņu zemēm - Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Ukrainas, bet visvairāk medaļnieki ir no Krievijas. Galvenā balva un 5000 USD tika amerikānietei Elena Vizerskaya.