LKFA 2016 konkurssLKFA 2016.gada konkursa noteikumi
Aicinām iepazīties ar 2016.gada LKFA konkursa nolikumu!
1.Vispārēja informācija
1.1. Latvijas Kāzu fotogrāfu asociācija (turpmāk tekstā – LKFA) rīko kārtējo kāzu fotogrāfiju konkursu ar mērķi attīstīt kāzu fotogrāfijas virzienu, apzināt labākos Latvijas kāzu fotogrāfus un reklamēt plašākai sabiedrībai viņu pakalpojumus.
1.2. Piedalīties fotokonkursā drīkst ikviens Latvijas rezidents.
1.3. Fotogrāfiju iesniegšana un vērtēšana ir paredzēta 10 kategorijās, kas raksturo kāzas:
1.3.1. "Gatavošanās" – līgavas un/vai līgavaiņa vai viņu tuvinieku un vedēju gatavošanās kāzu norisei;
1.3.2. "Ceremonija" – civilās vai reliģiskās kāzu ceremonijas fotogrāfijas;
1.3.3."Emocijas" – kāzu norises fotogrāfijas, kurās parādītas cilvēku emocijas prieks, skumjas, jautrība u.c.;
1.3.4. "Bērni" - bērnu fotogrāfijas kāzu norises laikā;
1.3.5. "Portrets" – līgavas vai līgavaiņa portrets gatavošanās periodā vai kāzu norises laikā;
1.3.6. "Jaunais pāris" – jaunā pāra fotogrāfijas kāzu norises laikā;
1.3.7. "Detaļas" – kāzu norises laikā uzņemtās detaļas (kāzu atribūti, galdu, automašīnas noformējums, apģērba detaļas u.c.);
1.3.8. "Svinības" – kāzu svinību norises laikā uzņemta fotogrāfija iekštelpā vai ārpus tās;
1.3.9. "Humors" – Fotogrāfijas, kuras nav iespējams skatīties bez smaida vai pat smiekliem. Kāzu fotogrāfijā noķerts negaidīti jautrs mirklis, absurda situācija, amizants tipāžs.;
1.3.10. "Gaismas spēles" - fotogrāfijas, kurās redzami gaismas avoti, to stari, atspīdumi un ēnu zīmējumi.

1.4. Par konkursa administratoru tiek noteikts LKFA prezidents Dmitrijs Mokejevs, kura uzdevumos ietilpst organizēt konkursa norisi. Tajā skaitā vienpersoniski diskvalificēt šim nolikumam neatbilstošus darbus.
1.5.Kopvērtējumā ievērojot vērtēšanas rezultātus katrā no kategorijām (punkts 3.7) tiks noteikts Gada labākais kāzu fotogrāfs.
2.Fotogrāfiju iesūtīšanas nosacījumi.
2.1. Fotogrāfijas iesniedzējs var būt fotogrāfijas autors vai autoru grupa.
2.2. Iesniedzamo fotogrāfiju skaits ir ierobežots, maksimāli var iesniegt 30 fotogrāfijas, kas uzņemtas tikai 2016. gadā. Exif informācija ir obligāta. Manipulācija ar datumiem tiks sodīta ar 3 gadu diskvalifikāciju.
2.3. Fotogrāfiju iesniegšana ir iespējama tikai izmantojot elektronisko iesniegšanas sistēmu, kas atrodas šeit.
Prasības fotogrāfiju iesniegšanai: Garākā mala vismaz 3000px; 20MB max; tikai JPEG formāts! Ja rodas problēmas ar elektronisko iesniegšanas sistēmu, lūdzam par to informēt uz e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
2.4. Gan LKFA biedrs, gan LKFA biedra kandidāts drīkst iesūtīt 3 fotogrāfijas bez maksas, par katru nākamo bildi ir jāmaksā 3,00EUR. Fotogrāfs, kurš nav nedz LKFA biedrs, nedz LKFA biedra kandidāts, drīkst iesūtīt 1 bildi bez maksas, par katru nākamo bildi ir jāmaksā 6,00EUR. Summa, kas jāsamaksā ir ģenerēta automātiski, un tā jāparskaita uz zemāk norādīto LKFA kontu 5 dienu laikā kopš fotogrāfiju augšupielādēšanās mūsu serverī. Samaksa par papildus fotogrāfiju iesūtīšanu tiks izmantota LKFA saimnieciskās darbības nodrošināšanai, mājas lapas attīstībai un uzturēšanai, konkursa organizēšanai un balvu iegādei.
2.5. Attēlā redzamajam ir jābūt saistībā ar kāzām un nedrīkst pārkāpt vispārpieņemtās morāles un pieklājības normas vai pastāvošo likumdošanu. Autors ir atbildīgs par visām sekām, kas var rasties iesūtot fotogrāfijas publiskam konkursam, paredzot, ka fotogrāfijas pēc atlases var tikt publicētas LKFA mājas lapā www.lkfa.lv, un nodrošina LKFA pret trešo personu prasībām; Informācija par konkursa rezultātiem, kā arī visas fotogrāfijas tiks ievietotas LKFA mājas lapā www.lkfa.lv. LKFA patur tiesības izmantot iesūtītas fotogrāfijas sevis reklamēšanai.
2.6. Uz attēla nedrīkst būt nekādi datumi, uzraksti, logotipi (izņemot tos, kas ir redzami pašā fotogrāfijā) vai paraksti. Attēls nedrīkst būt digitāli ierāmēts.
2.7. Fotogrāfiju iesniegšanas termiņš ir 20.01.2017.
2.8. Fotogrāfiju vērtēšanas rezultāti tiks atklāti Apbalvošanas ceremonijā. Atskaite no LKFA 2015. gada apbalvošanas ceremonijas.
3. Fotogrāfiju vērtēšana un balvas
3.1. Katrā kategorijā būs nominācija uz labāko kāzu fotogrāfu savā kategorijā. Kopā ir paredzētas 10 vienādas nozīmes balvas katrā kategorijā. Kā arī papildus 2 simpātiju balvas no mūsu sponsoriem.
3.1.1. Katrs pirmās vietas ieguvējs saņems:
- "sudraba" diplomu, bezmaksas dalību LKFA uz vienu gadu un speciālo balvu;
- dāvanu karti 25 EUR vērtībā no MasterFoto;
- suvenīrdāvanas no fotostudijas "Linda";
- dāvanu karte 25 EUR vērtībā no PictureHappy;
- Gran Castillo dzirkstošais vīns no Dunker Latvia;
3.2. Galveno balvu – titulu "Gada labākais kāzu fotogrāfs" saņems:
- LKFA kausu;
- iespēju piedalīties nākamā 2017. gada LKFA konkursa žūrijas sastāvā;
- "zelta" diplomu;
- no "SILVER GRAIN custom photo album" Dāvanu sertifikāts 30x30cm fotoalbuma izgatavošanai. Fotoalbūmā iekļauts: iesiets cietos ādas vākos ar reljefspiedi un foto ieliktni, 10 bezšuvju panoramas atvērumi (flush mount), kvalitatīva ķīmiskā foto druka, skaista cieta kaste glabāšanai (albuma maketēšana ir iekļauta);
- Pilns informācijas profils + VIP vieta vortālā www.precos.lv (līdz nākama gada februārim);
- A3+ papīrs Supermetallic gloss vai Pearl no DrukāLabāk;
Par "Gada labāko kāzu fotogrāfu" kļūs tas fotogrāfs, kurš saņems visaugstāko punktu skaitu summējot žūrijas vērtējumu pa kategorijām pirmajās piecās vietās (skatiet 3.7 punktu).
3.3. Papildus saņemtajām balvām, ir arī speciālā simpātiju balva:
- no fotostudijas "Linda" 90x60cm fotogrāfijas izdruka;
3.4. Ja fotogrāfs, kas nav LKFA biedrs un kurš uzvarēs kādā no konkursa kategorijām, nolems iestāties Latvijas Kāzu fotogrāfu Asociācijā gada laikā, tas negarantē automātisko iestāšanos LKFA, bet tikai atbrīvo no ikgadējas dalības maksas.
3.5. Konkursa žūrijā ir paredzēts iekļaut 5 fotogrāfus un cilvēkus, kas ir saistīti ar kāzu tematiku:
3.5.1 Alberto Sagrado (Spānija, www.albertosagrado.com) - Wedding Photographers based in Spain. Shooting worldwide.
3.5.2 Fabio Mirula (Itālija, http://www.fabiomirulla.com) - 2. vieta ISPWP (International Society of Professional Wedding Photographers) kāzu fotokonkursā kategorijā "Rudens" 2016. gads
3.5.3 Artūrs Romanovskis (http://www.artursromanovskis.lv) - kāzu fotogrāfs ar 10 gadu pieredzi, fotokursu objektivs.lv dibinātājs un fotokursu pasniedzējs.
3.5.4 Liene Pētersone (http://lienepetersone.com) - titula Gada labākais kāzu fotogrāfs 2013 un 2015.
3.5.5 Andrejs Zavadskis: 2009.gada Labākais Latvijas Kāzu fotogrāfs (pēc LKFA un balticwedding.eu);
3.6. Katrs žūrijas loceklis ir tiesīgs vienpersoniski atkāpties no konkursa vērtēšanas. Lai konkurss tiktu uzskatīts par leģitīmu, minimālam žūriju vērtējumu skaitam jābūt ne mazākam kā trīs.
3.7. Katrs no žūrijas dalībniekiem veic individuālu vērtēšanu attālinātā režīmā, nosakot labākos darbus katrā no kategorijām. Vērtēšana tiks veikta katrā kategorijā atsevišķi. Žūrijas loceklim katrai bildei ir jāpiešķir balles no 70 līdz 100. Žūrijas vērtējums katrā kategorijā tiek veidots aritmētiski aprēķinot balles no katra žūrijas locekļa. Izmantojot pirmo piecu vietu sadalījumu katrā kategorijā aritmētiski tiks noteikts uzvarētājs kopvērtējumā. Gadījumā, ja divi pretendenti iegūs vienādu punktu skaitu kopvērtējumā, par labāko tiks atzīts tas, kuram būs vairāk augstāko vērtējumu atsevišķās kategorijās. Gadījumā, ja kādā no kategorijām tiek iesniegts mazāk par 5 fotogrāfijām, fotogrāfiju vērtēšana attiecīgajā kategorijā nenotiek un konkursa dalībniekiem tiek atgriezta 2.4 punktā paredzētā samaksa.
3.8. Pēc konkursa noslēguma tiks rīkota Apbalvošanas ceremonija 2017. gada februāra beigās, marta sākumā. Laiks un vieta tiks precizēta vēlāk un tiks publicēta www.lkfa.lv mājaslapā.
Sponsoru un atbalstītāju saraksts konkursa norises laikā var tikt papildināts!