Reinis Stikis Latvia Open Enhanced Open competition 20182018. gada Sony Pasaules fotogrāfijas balvas žūrija godina Latvijas fotogrāfa Reiņa Stiķa darbu, kura attēls Reflections atzīts par vienu no 50 pasaulē labākajiem brīvās kategorijas konkursa uzlabotā attēla apakškategorijā.
Brīvās kategorijas konkursā apbalvo labāko attēlu autorus 10 apakškategorijās. Reinis Stiķis savā atzinību guvušajā attēlā Reflections notvēris skaistos Latvijas kviešu laukus Ceraukstē.
Reinis Stiķis ir no mazpilsētas Bauskas apvidū. Fotokamera Reinim pieder jau kopš četru gadu vecuma. “Šī atzinība ir ļoti labs novērtējums, meklējot savu ceļu dzīvē. Noskaidrojot, kas varētu būt darbs, kas - aizraušanās. Man interesi fotografēt rada iespēja iemūžināt mirkli, iespēja meklēt kaut ko skaistu, savdabīgu, neparastu. Man paveicās ar vizuālās mākslas skolotājiem Olitu Dzelzkalēju un Bruno Bahu. Viņu stundās var atrast, izpētīt un izmēģināt dažādus mākslas darbības veidus. Ļoti lielu iespaidu radījušas citu foto mākslinieku izstādes, kas veicinājušas vēlēšanos radīt kaut ko tikpat skaistu.”
Pasaules fotogrāfijas organizācijas rīkotā Sony Pasaules fotogrāfijas balva ir pasaulē plašākais un daudzveidīgākais fotogrāfiju konkurss. Tas savā 11. norises gadā pieredzējis rekordlielu iesniegumu skaitu – 320 000 iesniegtus attēlus no vairāk nekā 200 valstu un teritoriju fotogrāfiem – atlase ietver dažus no pasaules labākajiem fotoattēliem, kas uzņemti pagājušajā gada laikā. Starptautiskais iesniegumu klāsts atspoguļo ļoti daudzveidīgas tēlu žanra, stila un tēmas izteiksmes konkursa 4 kategorijās: profesionālajā, brīvajā, jaunatnes un studentu.
Atlasē iekļuvušo un atzinību guvušo fotogrāfu darbi būs apskatāmi 2018.gada Sony Pasaules fotogrāfijas balvas izstādē Londonā no 20. aprīļa līdz 6. maijam. Brīvās kategorijas konkursa uzvarētāji tiks paziņoti 20. martā, bet pārējo kategoriju un profesionālā konkursa uzvarētāji tiks atklāti 2018. gada 19. aprīlī.