EISA balvasUzņēmums Sony ieguvis atkārtotu Eiropas Attēlveidošanas un skaņas apvienības (EISA) atzinību par tehnoloģisko novatorismu. Šogad EISA žūrija uzņēmumam Sony Europe piešķīra sešas godalgas šādās kategorijās: cipariskā attēlveidošana, MP3 atskaņotāji un mājas izklaide.
 

EISA 2009.-2010. gada godalgas Sony Europe saņēma par šiem izstrādājumiem:
• Eiropas kompaktā kamera (Sony Cyber-shot DSC WX1)
• Eiropas tālummaiņas objektīvs (Sony 70-400mm F4-5.6 G SSM)
• Eiropas personālais multivides atskaņotājs (Sony Walkman NWZ-X1050/1060)
• Eiropas augstas izšķirtspējas (HD) ciparu videokamera (Sony HDR-XR520V)
• Eiropas augstas izšķirtspējas (HD) videorediģēšanas risinājums (Sony Vegas Pro 9)
• Eiropas videoprojektors (Sony BRAVIA VPL-VW85)

"Esam gandarīti, ka šogad esam saņēmuši sešas EISA godalgas. Ir patīkami, ka mūsu projektētāju un inženieru zināšanas un aizrautību ir atzinusi pasaulē lielākā un prestižākā tehnikas žurnālu apvienība. Šīs godalgas dod mums ne tikai pārliecību, ka mēs sekmīgi izstrādājam labus un novatoriskus izstrādājumus, bet arī mūsu pircējiem atkārtoti apliecina, ka mūsu izstrādājumi ir uzticami. EISA godalgas ieguvušos izstrādājumus ir novērtējuši pircēji, kam ir svarīga augsta kvalitāte, modernas tehnoloģijas, vajadzīgās iespējas un radoši veidotas ierīces," atzīst Sony Baltic mārketinga koordinatore Silvija Zeibote.

EISA ir Eiropā lielākā multivides organizācija, kuras dalībnieki ir apmēram 50 deviņpadsmit Eiropas valstu žurnālu, kas raksta par audio, līdznēsājamo elektroniku, video un foto. Godalgu ieguvējus izvēlējās pēc žūrijas, kuras sastāvā ir žurnālisti un neatkarīgi tehniskie eksperti, apspriešanās.

 

EISA žūrijas atsauksmes

Sony Cyber-shot DSC-WX1EIROPAS 2009.-2010. GADA KOMPAKTĀ KAMERA
Sony Cyber-shot DSC-WX1

EISA žūrijas atsauksme: " Sony Cyber-shot DSC-WX1 ir ļoti kompakta kamera, kuras aprīkojumā ir augstas kvalitātes f/2.4-5.9 ‘G objektīvs ar 24 120 mm lietderīgās tālummaiņas diapazonu. Tai ir Exmor R CMOS sensors, kas nodrošina lielisku attēlu kvalitāti un zemu graudainību. Ar 10 miljonu pikseļu augstāko izšķirtspēju kamera sekundē var uzņemt desmit secīgus attēlus. Pateicoties lieliskajai panorāmas meklēšanas funkcijai, var iegūt teicamas panorāmas. Kamera ir jāvirza pa ainavu, un attēli tiek apvienoti kamerā. Uzņēmuma Sony jaunais krēslas režīms apvieno vairākas ekspozīcijas, lai vājā apgaismojumā izveidotu attēlus ar minimāliem traucējumiem."


Sony 70-400mm F4-5.6 G SSMEIROPAS 2009.-2010. GADA TĀLUMMAIŅAS OBJEKTĪVS
Sony 70-400mm F4-5.6 G SSM

EISA žūrijas atsauksme: "Šī jaunā objektīva labās īpašības ir kompakta konstrukcija un ED spoguļa elementi, kas ļauj sasniegt profesionāļu objektīviem raksturīgo, atzīto G tipa kvalitātes līmeni. Šis ir viens no savā kategorijā gaišākajiem objektīviem, un tas ir aprīkots ar ātru un gandrīz pilnīgi klusu SSM motoru, kas lietotājiem ļauj pārslēgties starp automātisko un manuālo fokusēšanu. Attēla kvalitāte ir ļoti laba pat ar pilnu atvērumu, un objektīvs šādā plašā tālummaiņas diapazonā uzrāda ļoti maz izkropļojumu. Šis pilnībā uzņēmumā Sony izstrādātais objektīvs ir viens no labākajiem apliecinājumiem, ka šis ražotājs virzās uz profesionāla līmeņa nākotnes fotoaprīkojumu."


Sony Walkman NWZ-X1050/1060EIROPAS 2009.-2010. GADA PERSONĀLAIS MULTIVIDES ATSKAŅOTĀJS
Sony Walkman NWZ-X1050/1060

EISA žūrijas atsauksme: "Atskaņotāja NWZ-X1050 ekrāns līdz ieslēgšanai gandrīz nav pamanāms, un ir tikai jāpieskaras tā trīs collu OLED ekrānam, lai tas sāktu darboties. Tas ir jaunais Walkman X - pasaulē pirmais multivides atskaņotājs ar trokšņus slāpējošām austiņām, kas efektīvi novērš fona trokšņus. Datņu ielāde ir vienkārša un pārskatāma. Vienkārša ir arī to vadīšana un atskaņošana. Turklāt ar atskaņotāju ir pieejams bezvadu savienojums Wi-Fi, lai, piemēram, klausoties FM diapazona radiostaciju, varētu pārlūkot tīmekli, tieši lejupielādēt aplādes vai skatīties vietnē YouTube ievietotos videomateriālus. Ierīce atbalsta milzum daudz multivides datņu
formātus, piemēram, MP3, lineāro PCM un AVC (H.264/AVC). Uzņēmuma Sony inženieri šai ierīcei pievienojuši īpašas audio apstrādes iespējās, piemēram, tehnoloģijas Clear Stereo, Clear Bass un DSEE, kas uzlabo skaņas kvalitāti. Ar divām versijām - 16 GB (NWZ-X1050) un 32 GB (NWZ-X1060) - šis atskaņotājs piedāvā lielisku skaņu, skaistu grafisko lietotāja saskarni un ļoti labu videomateriālu atskaņošanas kvalitāti. Uzņēmuma Sony atskaņotājs Walkman X ir nenoliedzams EISA uzvarētājs!"


Sony HDR-XR520VEIROPAS 2009. 2010. GADA HD CIPARU VIDEOKAMERA
Sony HDR-XR520V

EISA žūrijas atsauksme: "Uzņēmums Sony ar jauno ciparu videokameru HDR XR520V ir spēris ļoti lielu soli uz priekšu, jauninot visas kameras sastāvdaļas. Šī pilnas augstas izšķirtspējas (Full HD) ciparu videokamera ir aprīkota ar ļoti jutīgu 6 megapikseļu izšķirtspējas Exmor R CMOS sensoru un jaunu augstas kvalitāte G objektīvu, kam ir divpadsmitkārtīga optiskā tālummaiņa. Tā ir lieliski piemērota, lai papildinātu Exmor sensora jaudu pat tumsā. Pateicoties 240 GB ietilpīgā cietā diska apvienojumam ar moderno AVCHD algoritmu,
ar kameru HDR-XR520V pilnā Full HD izšķirtspējā un ar augstu bitu pārraides ātrumu var uzņemt iespaidīgu 101 stundu garu videomateriālu. Tai ir arī lieliskas dažādas papildiespējas, piemēram, smaidu fotografēšanas funkcija, automātiskā sejas noteikšana un ādas nokrāsas korekcija, kā arī ļoti efektīvs optiskais attēla stabilizētājs. Un visbeidzot, vietnoteices (GPS) izsekošanas funkcija lietotājam jebkurā pasaules vietā, kur ir satelītu pārklājums, ļauj fiksēt filmēšanas vietu."

 

Sony Vegas Pro 9EIROPAS 2009. 2010. GADA HD VIDEOREDIĢĒŠANAS RISINĀJUMS
Sony Vegas Pro 9

EISA žūrijas atsauksme: "Par videomateriālu veidošanas amatieriem pieejamu cenu uzņēmuma Sony izstrādājums Vegas Pro 9 nodrošina pilnīgu profesionālas rediģēšanas risinājumu. Tas ir vienkārši lietojams un tajā pat laikā spēj strādāt ar neierobežota skaita audio/video celiņiem un plašu videoformātu klāstu, ieskaitot DV, HDV un dažādus AVCHD formātus. Turklāt risinājums Vegas Pro 9 darbojas arī ar profesionāliem formātiem, piemēram, XDCAM, SD/HD-SDI un RED 4k. Iespējams jaukt 5.1 audio un pilnīgai krāsu gradācijai rediģēšanas komplektu var paplašināt ar AJA risinājumu, kas videomateriālu ļauj rādīt TV ekrānā. Programmatūra raiti darbojas uz parasta, jaudīga galddatora. Ja problēma ir cena, tad var izvēlēties no daudz lētākajām Vegas Movie Studio pakotnēm ar ierobežotu specifikāciju, kas tagad nodrošina tās pašas profesionālās iespējas, bet ir ar vienkāršu lietotāja saskarni."


Sony BRAVIA VPL-VW85EIROPAS 2009. 2010. GADA VIDEOPROJEKTORS
Sony BRAVIA VPL-VW85

EISA žūrijas atsauksme: "Ir jātic tam, ko redzat, saka uzņēmums Sony. Un tas tiešām nav nekas cits kā jaunais videoprojektors BRAVIA VPL-VW85. Izmantojot jaunākās paaudzes SXRD paneļus, kuru katra izšķirtspēja ir 1920x1080 pikseļi, tas spēj izveidot vienmērīgus un izteiksmīgus augstas izšķirtspējas attēlus. Savienojumā ar pārstrādāto dinamisko vadību tas nodrošina pārsteidzošu attēla kontrastu, kas ļauj iegūt īstenībai līdzvērtīgus attēlus ar iepriekš vēl neredzētu krāsu dziļumu un dzidrumu. Atjaunināts ir arī uzņēmuma Sony unikālais algoritms Motionflow, kas pēc skatītāju gaumes tagad ikvienam materiālam piedāvā atbilstošu režīmu kustību kompensēšanai. Tāpat ir iekļauta iespēja
ievietot melnus kadrus, lai iegūtu kino līdzvērtīgu prezentāciju. Visu šo tehnoloģiju apvienojums ļauj iegūt kvalitatīvu attēlu, kas kalpo par jaunu standartu mājas kinoteātru iespējām."