Sony NEX-5 LA-EA1 adapterisEiropas attēlveidošanas un skaņas asociācija (EISA) kārtējo reizi ir novērtējusi Sony novatoriskās tehnoloģijas. Šogad EISA žūrija Sony piešķīra 5 godalgas 3D TV, cipariskās attēlveidošanas un auto audio/ video izklaides kategorijās.

EISA 2010-2011 godalgas piešķirtas Sony par šiem izstrādājumiem: Eiropas 3D LCD TV (BRAVIA® KDL-52HX900); Eiropas mikrosistēmas kamera (a NEX-5); Eiropas kompaktkamera (Cyber-shotTM DSC-HX5V); Eiropas augstās klases videokamera (Handycam® HDR-AX2000E) un Eiropas auto audio/video sistēma (XplodTM XAV-70BT).

BRAVIA KDL-52HX900 3D televizors uzskatāmi demonstrē, kā Sony radošais gars modernas tehnoloģijas pārvērš lieliskā piedāvājumā pircējiem. Savukārt tādi 3D saderīgi izstrādājumi kā a NEX-5 kamera norāda uz turpmākajām Sony 3D inovācijām šajā gadā.

EISA ir lielākā Eiropas mediju redakciju organizācija, kurā apvienojušies gandrīz 50 audio, video, fotogrāfijas un pārnēsājamās elektronikas žurnāli 20 Eiropas valstīs. Šī gada uzvarētāji tika izvēlēti pēc žūrijas apspriešanās, kurā bija gan žurnālisti, gan neatkarīgi tehniskie eksperti.

2010-2011 EISA godalgas pasniegs asociācijas biedri šī gada 3.septembrī Berlīnē.

 

Šī gada EISA godalgu ieguvušie Sony izstrādājumi:

1 - BRAVIA® KDL-52HX900 (Eiropas 3D LCD TV 2010-2011): Augstākās klases Full HD 3D televizors ar uzkrītošo Monolithic dizainu un daudzām modernākajām Sony tehnoloģijām. Inteliģentais dinamiskais LED aizmugures apgaismojums un Motionflow 400 PRO nodrošina pilnīgu Full HD kino efektu.

EISA žūrijas spriedums: "Sony KDL-52HX900 nodrošina lielisku video kvalitāti un ārkārtīgi reālistiskus attēlus gan ar 2D, gan ar 3D avotiem. Sony pieskāriens ir nepārprotami redzams milzīgajā kontrastu līmenī, augstākās klases kustību kompensācijā, pirmšķirīgajā BRAVIA Engine 3 un visekonomiskākajā tiešajā LED aizmugures apgaismojumā. Pat no parastā 2D avota signālu var skatīties aizraujošā 3D pateicoties Sony pārveidošanas procesam. Sony KDL-52HX900 ir vairāk nekā vienkārši televizors - tas ir aprīkots ar pilnīgu Wi-Fi interneta pārlūku. Šis Sony modernās mākslas darbs apvieno unikāla dizaina skaistumu un daudzveidīgas tehnoloģijas, kas nodrošina aizraujošu 2D un 3D kino skatīšanos jūsu dzīvojamajā istabā."

2 - a NEX-5 (Eiropas mikrosistēmas kamera 2010-2011): Vienlīdz piemērota gan foto entuzistatiem, gan ģimenēm, šī skaisti veidotā kamera piedāvā neierobežotus radošos ieguvumus no maināmajiem objektīviem. Ar kameru ir viegli uzņemt 3D un DSLR kvalitātes attēlus, kā arī Full HD video.

 

EISA žūrijas spriedums: "Lai gan Sony a NEX-5 ir mazākā sistēmkamera pasaulē, izmantojot lielu APS-C CMOS attēlu sensoru, tā ir spējīga nodrošināt izcilu attēlu kvalitāti. Kamera domāta kompaktkameru lietotājiem un iesācējiem, kas vēlas uzlabot savas iemaņas, tādēļ Sony ir izveidojis lietotāja saskarni vienkāršu un saprotamu. Īpaši lielais, grozāmais LCD ekrāns ļauj aplūkot fotogrāfijas un Full HD video ar baudu. Šī ir pirmā kamera, kas piedāvā arī 3D Sweep Panorama režīmu."

3 - Cyber-shotTM DSC-HX5V (Eiropas kompaktkamera 2010-2011): Īpaši piemērota ceļojumiem, šī kompaktkamera fotografē ātri, attēliem ir augsta kvalitāte. Fotoaparātam ir bagātīga 10x optiskā tālummaiņa un iebūvēts GPS uztvērējs. HD 1080i video un Sweep Panorama funkcija papildina vispusīgo iespēju klāstu.

 

EISA žūrijas spriedums: "Ja meklējat kompaktkameru, kurai ir liela tāllumaiņa, bet kuru var ielikt kabatā, Sony Cyber-shot DSC-HX5V jābūt jūsu pirmajai izvēlei. Ar kameras 25-250mm 10x tāllumaiņas objektīvu un daudzveidīgajām iespējām - GPS, kompasu, Intelligent Sweep Panorama, ilgu baterijas darbības laiku, fotografēšanu ar 10 kadriem sekundē un pilnu HD-kvalitātes video ieraksti, tā ir piemērota gan ceļojumiem, gan arī ikdienā. Izmantojot Sony Exmor R CMOS sensoru, kamera darbojas labi arī sliktā apgaismojumā, uzņemot attēlus ar mazu graudainību."

4 - Handycam® HDR-AX2000E (Eiropas augstākās klases videokamera 2010-2011): Šī sērijas vadošā videokamera var lepoties ar profesionālu vadību un modernām iespējām. Uzlabotais 3ClearVid CMOS sensors un Sony G objektīvi ar jaudīgu 20x optisko tālummaiņu nodrošina visaugstāko Full HD attēlu kvalitāti.

 

EISA žūrijas spriedums: "Nekad agrāk plašām patērētāju lokam paredzēta videokamera nav bijusi tik līdzīga profesionālajai. HDR-AX2000E apvieno pilnu klāstu viegli lietojamu manuālo funkciju ar profesionāļu stila savienotājiem un barošanu ārējiem mikrofoniem. 20X platleņķa tālummaiņas objektīvs un trīs CMOS sensori nodrošina satriecošus attēlus ar lielisku detalizāciju pat ļoti sliktā apgaismojumā. Augstas izšķirtspējas skatu meklētājs,  skārienekrāna vadība, SD un Memory stick ierakstes ērtības piedāvā entuziastiem iespēju veidot profesionālas kvalitātes video par cenu, ko viņš/ viņa var atļauties."

5 - XplodTM XAV-70BT (Eiropas auto audio/video vadības iekārta 2010-2011): Priekšējo paneli šai, ar bagātīgu funkciju klāstu aprīkotajai vadības iekārtai, aizņem īpaši gaišs WVGA skārienekrāns. Ar piecreiz lielāku izšķirtspēju, salīdzinot ar parastajiem QVGA A/V centru ekrāniem, tas ir nepārspēts veids, kā skatīties DVD vai video no pievienotā mediju atskaņotāja.

EISA žūrijas spriedums: "Sony XAV-70BT multivides lietošanu auto padara baudāmāku. Ierīces 7" ekrāns nodrošina dzīvīgus attēlus. Lai sasniegtu labāko skaņas kvalitāti, skaņai un attēliem ir pilnīgi atsevišķi signāla ceļi un barošana. Īpašās funkcijas, piemēram,  "ZAPPIN" palīdz vienkārši atrast īsto dziesmu, savukārt "SensMe" programmatūra spēj analizēt mūzikas stilu un noskaņojumu, lai atskaņotu piemērotas dziesmas. Pārskatāmi izkārtota lietotāja saskarne ļauj izmantot visas iespējas pilnībā."