naba fotokonkurssPar godu LR6 – Latvijas Universitātes Radio NABA 18. dzimšanas dienai tiek izsludināts fotokonkurss ar tēmu “Distance”. Žūrijas 18 izvēlēti labākie darbi dosies ceļojošajā fotoizstādē “18x18", kā arī piedalīsies skatītāju simpātiju balsojumā Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio vienotajā ziņu portālā lsm.lv. Trīs konkursa labāko fotogrāfiju autori saņems papildus Radio NABA sadarbības partneru balvas, tajā skaitā no festivāla LABA DABA 2021.
Līdzīgi kā iepriekšējos gados, kad Radio NABA aicināja ikvienu radoši izpausties par tematiku, kuras centrā atradās radio un viss, kas ar to saistīts, arī šogad fotokonkurss izaicina kā topošo, tā esošo fotomākslinieku radošumu un viņu fotoaparātu objektīvus. Līdz š.g. 9. novembrim (ieskaitot) ikviens var pieteikties dalībai šajā konkursā, aizpildot elektronisko pieteikuma anketu. Turpat atrodami konkursa noteikumi. Konkurss paredzēts visām vecuma grupām un tajā viens dalībnieks var iesniegt 1 – 2 fotogrāfijas. Visa informācija par konkursu pieejama https://www.naba.lv/fotokonkurss.
Konkursa tēmas interpretācija kā ierasts paver neticami plašas iespējas. Pēc definīcijas distance ir attālums starp priekšmetiem vai ķermeņiem telpā vai laikā, atstatums, tāliene, laika posms. Radio distanci salauž. Klausoties radio, distance ir klātesoša un vienlaikus nejūtama. Radio vienmēr pastāvējis distancē starp radioaparātu un klausītāju, distancē starp cilvēku pie mikrofona, mūziku un frekvenci. No šī gada marta vārds distance ieguvis citu skanējumu. Ievērot distanci vairs nav intraverto īpatnība, tā ir izdzīvošanas mantra. Kā redzat, konkursa tēmas improvizācijai ir bezgalīgas iespējas.
Katrs fotokonkursa dalībnieks var parādīt savu redzējumu par izvēlēto konkursa tēmu. Aicinām darbos radoši paust redzējumu saskaņā ar savu oriģinālo vēstījumu un apspēlēt kādu sev aktuālu motīvu. Kas tajā būs redzams, paliek katra paša ziņā. Nepastāvot nekādiem tēmu ierobežojumiem, galveno uzmanību pievērsīsim bilžu kvalitātei – tām jābūt pietiekami lielā izšķirtspējā (minimālā izšķirtspēja 3000 x 2000 px, 150 dpi). Nepietiekamas izšķirtspējas attēli dalībai konkursā netiks reģistrēti. Tēma ir plaša un neaizmirsīsim – iztēlei robežu nav.
Visnotaļ zinoša žūrija (Kristaps Kalns, Toms Grīnbergs, Madars Štramdiers, Arnis Balčus, Didzis Grodzs, Sabīne Moore) vērtēs darbus pēc to mākslinieciskās un tehniskās kvalitātes, idejas un atbilstības konkursa radošajai tēmai. Konkursa 18 labākie darbi tiks paziņoti 16. novembrī. Visi 18 žūrijas izvēlētie darbi tiks apbalvoti un piedalīsies ceļojošā fotoizstādē "18x18", kā arī piedalīsies skatītāju simpātiju balsojumā Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio vienotajā ziņu portālā lsm.lv. Trīs labāko fotogrāfiju autori iegūs papildus balvas.
Fotoizstādes "18x18" ceļojums būs skatāms Latvijas Universitātē, Kultūras pilī “Ziemeļblāzma”, Galerijā Centrs, savukārt vasarā no 6. līdz 8. augustam festivālā LABA DABA 2021.
Radio NABA organizētais fotokonkurss un izstāde notiek kopš 2007. gada. Šā gada izstādes partneri Latvijas Universitāte, Galerija Centrs, izdevniecība “Neputns”, žurnāls “Fotokvartāls”, Kultūras pils “Ziemeļblāzma”, Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio vienotais ziņu portālā lsm.lv un Starptautiskais mūzikas un mākslas festivāls LABA DABA.
Informācijai: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt., tel. 26598498