Jau gadiem ilgi spoguļkameru ražotāji zibspuldzes palaišanai izmanto gaismas starus un nekas šajā lauciņā nav mainījies. Protams, jūs varat iegādāties trešo ražotāju izstrādājumus, kas jau izmanto radioviļņus zibspuldžu palaišanai, piemēram, PocketWizards, RadioPoppers un tamlīdzīgi. Bet vienmēr kaut kas pietrūkst šajos risinājumos, kā arī tas maksā nesamērīgi dārgi.
Šķiet Canon lauzīs šo tradīciju un būs pirmie, kas iestrādās savos fotoaparātos radio palaidējus, jo to var secināt pēc USPTO pieteiktā patenta.

Fotoaparātam ir arī antena, lai saņemtu un noraidītu datus uz ārējām fotoaparāta iekārtām, piemēram, zibspuldzi, tālvadības kontroli un citām iekārtām, kas izmantotu radio viļņus. Vai tiešām mēs drīzumā varēsim atvadīties no PocketWizard un jau jaunajos 1Ds Mark IV fotoaparātos lietot profesionālas radio viļņu vadāmas sistēmas? Patentā teikts, ka bezvada komunikācijā tiks izmantots IEEE 802.15.4 bezvadu komunikācijas standarts. Piemēram, XBee izstrādājums darbojas 100 m rādiusā.
Par Canon 7D iebūvēto bezvadu zibspuldžu vadību mēs jau aprakstījām šajā apskatā, un cerams, ka nākošais solis tiešām būs iebūvētais radio palaidējs un zibspuldžu vadība uz bezvada radio viļņu pamata. Tātad darbības rādiuss vairs nebūs 15 metri, bet iespējams visi 100 metri vai pat vairāk. Nikon vai citu firmu fotokameru īpašniekiem pagaidām nav ne viena ne arī otra iespēja.