SignMyImageVai esat kādreiz atradis savu fotogrāfiju svešās Web lapās? Neviens nav jūs kontaktējis un nav arī maksājis par fotogrāfiju izmantošanu? Vai kādam interesē autortiesības uz jūsu bildi? Un vēl daudzi šādi jautājumi ir aktuāli mūsdienu fotogrāfam. Tādēļ ja šīs lietas jūs interesē, tad iespējams noderēs arī šim mērķim paredzēta speciāla programma SignMyImage, ko izstrādājusi Advanced Photo Tools group.
SignMyImage piedāvā ievietot neredzamu ūdenszīmi (tekstu) uz jūsu bildes - tātad parakstīt to. Paraksts nav redzams ar aci uzreiz, bet ar šo aplikāciju to var atrast un nolasīt. Parakstītā fotogrāfija nedaudz atšķirsies no oriģinālās. Programma spēs šo parakstu nolasīt arī ja būs izmantota spēcīga jpeg kompresija (50%), vai arī ja fotogrāfija būs apgriezta vai ierotēta. Parakstīšanai var izmantot tekstu līdz 27 simboliem. Tādejādi ja kāds izmanto jūsu bildi, tad mierīgi varat pierādīt savas autortiesības uz šo bildi. Pārējais ir atkarīgs no likuma un tiesas mūsu valstī.
Programma ir bez maksas lejupielādējama no adptools.com, bet ja vēlaties papildus funkcijas, tad maksas versija pieejama par 9 EUR.