Adobe Photoshop Elements 8Adobe Systems Incorporated prezentējusi Photoshop Elements 8 Windows un Mac operētājsistēmām, kas piedāvā automātisku un inteliģentu foto rediģēšanas tehnoloģiju. Pie jau esošajiem foto apstrādes rīkiem nākuši klāt pilnīgi jauni, ērti un visai noderīgi lietotājiem. Lielākā daļa šo rīku darbosies uz abām platformām, bet daži attiecīgi tikai uz vienas vai otras. Abās versijās ir iekļauta jauna iespēja Photomerge Exposure un Recompose rīki. Photomerge Exposure no diviem attēliem ar dažādu ekspozīciju (gaišāks un tumšāks attēls) kombinē vienu attēlu automātiski vai manuāli. Kaut kas līdzīgs HDR foto iegūšanas procesam. Quick Fix funkcija ļaus izvēlēties vēlamo rezultātu, kas tiek automātiski ģenerēts ar dažādām krāsām, kontrastiem un ekspozīciju.

Windows lietotājiem ir jauns rīks Auto Analyzer, kas automātiski sagrupēs fotogrāfijas un video bāzējoties uz zināmiem atribūtiem. Attēli tiek grupēti kā augstas, vidējas vai zemas kvalitātes, kā arī grupēti bāzējoties no dažādiem atribūtiem, piemēram, seju skaits fotogrāfijā, kontrasts, gaisma, objekti utt. Tātad jauna iespēja Windows versijā ir cilvēku atpazīšanas funkcija, kas palīdz jums grupēt fotogrāfijas. Piemēram, ja esat jau vienreiz kādu seju marķējuši ar kādu vārdu (Ilze, Jānis utt.), tad nākošajā bildē programma jau pati marķēs šo cilvēka seju kā Ilze vai Jānis. Līdzīgi strādā Picasa programma.
Mac lietotājiem savukārt uz jauna pilnā ekrāna apskates režīms un dažādi ātrās korekcijas rīki, kas ļauj koriģēt dažādus defektus, piemēram, zobu balināšana, debesis iekrāsot zilākas utt. Jauna gudrā otiņas funkcija iezīmē attēla apgabalu un ļauj pielietot vairāk nekā 50 efektus izvēlētajam apgabalam. Un tas viss ar vienu peles vilcienu. Tāpat jauna funkcija ir Soften Surface, kas saglabā malu detaļas, ja mīkstiniet virsmu ar līdzīgu tonalitāti. Tāpat ir Scene Cleaning funkcija, kas ļauj no vairākiem attēliem izveidot vienu un likvidēt nevajadzīgos elementus. Piemēram, ļoti noderīgi tas būtu ceļojumu fotogrāfijās likvidēt liekos tūristus. Par līdzīgu funkciju jau rakstījām pie Adobe Elements 7, tādēļ šo neuzskatīsim par jaunu funkciju, bet iespējams tikai atjauninātu un nosauktu citā vārdā.
Adobe Photoshop Elements 8 būs nopērkams jau šoruden par 100 USD. Windows lietotājiem iespējams iegādāties arī komplektu ar Adobe Premiere Elements 8 par 150 USD. Vēl ir pieejama Plus versija, bet tā diemžēl šobrīd tikai ASV iedzīvotājiem. Tajā papildus nāk klāt 20 GB diska vietas internetā un dažādi lejupielādes elementi - mākslas darbi, sagataves, video tēmas, speciāli efekti un pamācības. Tas viss tikai par 180 USD.
adobe photoshop elements 8 photomerge