2011 Pirelli kalendārsAr Pirelli oficiālā pārstāvja Latvijā Latakko gādību Latviju sasniedzis jau trīsdesmit astotais Pirelli kalendārs, kas 9. februārī tiks prezentēts Domenikss Auto tirdzniecības centrā. Šā gada Pirelli kalendāru pavada īpaša intriga - to veidojis pasaulslavenais dizainers Karls Lāgerfelds. Kā ierasts, kalendāra pamata tēma ir sievietes ķermeņa skaistums, kas šoreiz ved ceļojumā uz Grieķijas un Romas varoņu un dievību pasauli.

"Mēs ar lielu nepacietību gaidījām šī fotomākslas šedevra radīšanu. Esmu pārliecināts, ka 36 kontrastainais melnbaltās fotogrāfijas, vienaldzīgu neatstās nevienu," stāsta uzņēmuma Latakko direktors Jevgēnijs Kopilkovs. Viņš norāda, ka "prezentācijas vietas izvēle - Domenikss Auto tirdzniecības centrs - nav nejaušība. Mercedes-Benz ir viens no vecākajiem autoražotājiem ar bagātu vēsturi un joprojām ir uzskatāms par stila un modes noteicēju auto nozarē visā pasaulē. Šāda ideoloģija perfekti sakrīt ar Pirelli ideoloģiju."

Astoto gadu pēc kārtas kalendāra prezentāciju pagodināt aicināti Latvijas veiksmīgākie uzņēmēji, talantīgākie sportisti un spožākie modes un kultūras vides pārstāvji, kuru vidū būs arī 26 šā gada kalendāra saņēmēji. Divi no saņēmējiem jau zināmi, jo 2003. gadā Latakko ieviesa tradīciju - dāvināt vienu kalendāra eksemplāru valsts prezidentam, savukārt 2009. gadā katru nākamo izdevumu nolemts pasniegt arī komponistam Raimondam Paulam. Savukārt Latakko kolekcijā šis būs jau četrpadsmitais eksemplārs, un tā ir lielākā Pirelli kalendāru kolekcija Latvijā.

"Mēs esam pagodināti par uzaicinājumu būt pirmajiem, kas kopīgi ar Latakko uzņēmuma vadību izvēlas leģendārā kalendāra saņēmējus no to Latvijas cilvēku vidus, kuri kaldinājuši Latvijas panākumus sporta, kultūras un uzņēmējdarbības jomā," atzīst Domenikss valdes priekšsēdētāja Benita Sadauska.

Šā gada Pirelli kalendāra pasaules pirmizrāde notika 2010. gada 30. novembrī Staņislavska un Ņemiroviča-Dančenko Maskavas teātrī. Kalendārs nav pieejams pārdošanā, tas tiek dāvināts, tostarp karalisko ģimeņu locekļiem, dažādu valstu vadītājiem un citām amatpersonām.

2011 Pirelli kalendārs