Sasha LussŠogad pasaulslavenais Pirelli kalendārs, kas ieguvis nosaukumu Calendar Girls 2015 un kuru veidojis pasaules līmeņa fotogrāfs Stīvens Maizels (Steven Meisel), Latvijā ir uzdāvināts leģendārajam teātra un kino aktierim Ivaram Kalniņam, kā arī tradicionāli kalendārs tika pasniegts arī komponistam maestro Raimondam Paulam un Latvijas valsts prezidentam Andrim Bērziņam.

"Šajā strauju pārmaiņu pārņemtajā, nedaudz trakajā pasaulē tomēr pastāv nemainīgas vērtības. Īsta māksla ir ārpus laika, tā ir nemirstīga. Tieši tādēļ, izvēloties šī gada pretendentus Pirelli kalendāra pasniegšanai Latvijā, mēs pievērsāmies mākslas pasaules pārstāvjiem — tieši viņi mums dāvā gan miera, gan patīkama dvēseliska saviļņojuma brīžus. Pirelli kalendārs ir grandiozs, pasaules mēroga modes un mākslas notikums. Pārstāvot šo projektu Latvijā, es ar milzīgu prieku un gandarījumu pasniedzu Calendar Girls 2015 Ivaram Kalniņam. Viņa talants izdaiļo mūsu dzīvi, piešķirot tai neaizmirstamas krāsas!" atzīmē SIA Latakko valdes loceklis Jevgeņijs Kopilkovs.
Saņemot Pirelli kalendāru, kas tradicionāli cildina sievietes skaistumu, Ivars Kalniņš pastāstīja, kā viņš uztver sievišķību: "Es uzskatu, ka sievišķība ir cieši saistīta ar mātes lomu. Tas ir īpašs mirdzums, kas iedarbojas uz vīrieti. Austrumu kultūrā to sauc par "iņ un jaņ" — pretpoliem, kas pievelkas. Tas izskaidro, kāpēc vīrietis starp tūkstošiem sieviešu izvēlas tieši šo vienu. Man jāatzīst, ka jaunradē mani galvenokārt iedvesmo sievišķīgā enerģija. Tā ir daba, tā ir enerģija, kas ir arī manī. Tā mutuļo un liek radīt, iet uz priekšu. Dažkārt man šķiet, ka esmu tikai starpnieks, kam šī enerģija ir jāpārstrādā un jānodod tālāk mākslas tēlu veidā. Iespējams, tieši to dēvē par mākslinieka misiju."

Baltijas valstīs Pirelli kalendāru Calendar Girls 2015 saņēma Ivars Kalniņš, kā arī igauņu diriģents un Tallinas kamerorķestra dibinātājs Tenu Kaljuste, kam 2014. gadā tika piešķirta Grammy mūzikas balva, un lietuviešu kanoe airētājs, vairākkārtējs pasaules un Eiropas čempions un godalgotu vietu ieguvējs Jevgeņijs Šukļins.

Latvijā Pirelli kalendāru, kas tiek laists klajā ierobežotā daudzumā un katru gadu dāvināts karalisko dinastiju pārstāvjiem, valstu vadītājiem, izcilām kultūras, mākslas un sociālās sfēras personībām, oficiāli pārstāv viens no lielākajiem Baltijas auto nozares uzņēmumiem — SIA Latakko.

Par Pirelli kalendāru
Pirmais Pirelli kalendārs ir publicēts 1964. gadā. Gadu gaitā Pirelli projektā ir piedalījušies 33 fotomākslinieki, no tiem deviņi ir veidojuši kalendāru divreiz; Eiropā ir radīti 17 kalendāri (seši Apvienotajā Karalistē, seši Francijā, trīs Spānijā un divi Itālijā), 11 kalendāri ir tapuši ASV, četri Karību jūras salās, pieci Āfrikā, trīs Brazīlijā un viens ĶTR; klajā ir laisti 26 krāsaini, 9 melnbalti un 6 jauktas drukas izdevumi.
2015. gada kalendāra autors, viens no pazīstamākajiem un profesionālākajiem modes pasaules un reklāmas industrijas fotogrāfiem Stīvens Maizels (Steven Meisel), ir atkal piešķīris Pirelli kalendāram tā klasisko formātu — 12 fotouzņēmumi 12 mēnešiem un vāks, kā arī tā sākotnējo ideju, ļaujot sievietei būt kalendāra centrālajai figūrai.

Jaunajam Pirelli Calendar Girls 2015 pozēja 12 topmodeles: amerikānietes Džidži Hadida (Gigi Hadid), Kendisa Hafina (Candice Huffine), Karolīna Mērfija (Carolyn Murphy) un Kamerona Rasela (Cameron Russell), brazīlietes Isabeli Fontana (Isabeli Fontana), Adriana Lima (Adriana Lima) un Rakela Cimmermane (Raquel Zimmermann), britu modele Karena Elsone (Karen Elson), puertorikāniete Džoana Smolsa (Joan Smalls), krievu modeles Natālija Vodjanova (Natalia Vodianova) un Saša Lusa (Sasha Luss), kā arī vāciete Anna Eversa (Anna Ewers).

Videoklipu no Pirelli Calendar Girls 2015 uzņemšanas skatieties https://www.youtube.com/watch?v=e5b6n-FQQkA.

Anna Ewers

Joan Smalls

Gigi Hadid