by Marcos Lopez Cow skull Normandie 2010Jau sesto gadu Latvijā norisināsies Starptautiskā fotogrāfijas vasaras skola (ISSP), kas ik gadu augustā kopā pulcē ap simt fotogrāfijas profesionāļu un interesentu no visas pasaules, lai nedēļas garumā starptautiski atzītu un godalgotu fotogrāfu vadītās meistardarbnīcās attīstītu savus fotoprojektus.

Šogad no 6. līdz 14. augustam ISSP norisināsies Pelču muižā, Kuldīgas rajonā. Meistardarbnīcās studenti, kas būs izturējuši pieteikumu konkursu, praktiskās un teorētiskās nodarbībās strādās pie saviem individuālajiem fotoprojektiem. Katrā darbnīcā tiek uzņemti ne vairāk kā 12 dalībnieki. Tāpat ik vakaru dalībniekiem būs iespēja noklausīties pasniedzēju prezentācijas par aktuāliem jautājumiem mūsdienu fotogrāfijā, diskutēt, iesaistīties individuālās sarunās ar profesionāļiem un pavadīt radošu nedēļu vienā no Kurzemes skaistākajām muižām, kas uz vienu vasaras nedēļu nodota studentu un pasniedzēju rīcībā.

Fotogrāfs Andrejs Grants par fotoskolu stāsta: "ISSP šobrīd jau kļuvis par vērienīgu un nozīmīgu notikumu Latvijas fotodzīvē un dod iespēju daudziem jaunajiem fotogrāfiem kvalitatīvi paplašināt savas radošās apziņas robežas un sniedz ievērojamu ieguldījumu kvalitatīvas alternatīvās fotoizglītības jomā."

ISSP oficiālā valoda ir angļu un šogad meistardarbnīcas vadīs septiņi pasaulē atzīti fotogrāfi: Arno Rafaels Minkinens ("Es esmu arī"), Deivids Beits ("Klusā daba kristiskajā estētikā"), Klodīne Dorī ("Radošā dokumentālā fotogrāfija: realitātes izmantošana fikcijas radīšanai"), Maikls Akermans ("Personīgā dokumentālā fotogrāfija"), Markos Lopezs ("POPLATINO ienāk Kuldīgā") un Vanesa Vinšipa un Džordžo Džordžio ("Vizuālie stāsti: Eiropas robežas"). Vairāk par darbnīcām lasiet http://www.issp.lv/en/summer-school/2011/workshops-and-teachers

Pieteikšanās vasaras skolai notiek no 7. aprīļa līdz 7. maijam. Lai pieteiktos, nepieciešams izpildīt pieteikuma formu, kas atrodama ISSP mājas lapā http://www.issp.lv/en/summer-school/2011/how-to-apply. Labākajiem dalībniekiem ISSP nodrošinās subsidētu dalības maksu.

Arno Rafael Minkkinen Freshwater Isle of Wight 2002

Claudine Doury Falling angel 2008

George Georgiou Faultlines Turkey EastWest 2006

Michael Ackerman Warsaw 2009