Lauris Vīksne Šleseru pārisPar labāko Baltijas kāzu fotogrāfu 2011 tika atzīta Igaunijas slavenākā kāzu fotogrāfe Annika Metsla, daudzkārt godalgota gan Igaunijā, gan citur pasaulē. Savukārt labākā Baltijas portretu fotogrāfa godu 2011 gadā izcīnīja Algimantas Aleksandravicius no Lietuvas. Latvijas pārstāvji dažādās kategorijās, kopumā ieguva 11 nominācijas.

A.Metsla atzina, ka galvenajā balvā saņemot profesionālu fotoaparātu Nikon D3s, Nikkor 24-70mm f / 2.8G ED AF-S lēcu ar SB-700 zibspuldzi, viņai ir iespēja nomainīt kameras ražotāju, un censties ar to radīt vēl labākas bildes. Algimantas Aleksandravicius, kurš balvā saņēma Nikon D3X, Nikkor 85mm f/1.4G lēcu ar SB-900 zibspuldzi, ir Lietuvā slavens portretu fotogrāfs, kas jau gadiem strādā ar Nikon profesionālo fototehniku. Par godu savai 50 gadu jubilejai Viļņas pilsētas hallē viņš šogad sarīkoja savu foto izstādi.

Gatis Rozenfelds, Fotoziņu aģentūras F64 dibinātājs un vadītājs, Portretu žūrijas pārstāvis: "Bija patīkami redzēt portreta kategorijā vairāk kā 350 darbus, taču zinu, ka vēl daudzi labi fotogrāfi bija pakautrējušies iesūtīt sevis meistarīgi radītos portretus. Tāpēc aicinu visus jau nākamgad atkal piedalīties šajā konkursā. Es ar prieku izbaudīju darbu žūrijā un viedokļu dažādību, kura laiku pa laikam izraisīja vērtīgas diskusijas, gan pašiem autoriem klātesot, gan vēlāk aiz slēgtām durvīm. Taču par uzvarējušo bildi mūsu žūrijas viedokļi pilnībā sakrita. Mēs visi bijām vienisprātis, ka šai bildei piemīt viss tas, kas nepieciešams labai fotogrāfijai: kompozīcija, gaisma, kas palīdz radīt noskaņu, mirklis, saturs, fotogrāfa attieksme un vienkāršība. Paldies visiem, kas piedalījās un, lai izdodas notvert pareizos mirkļus nākamajās fotogrāfijās."

Kāzu foto kategorijā atzinību guva Aleksandrs Tihonovs, kuram piešķirta 1.vieta par labāko līgavas foto un Iv Mirin, kurš saņēma 2.vietu šajā kategorijā. Par veiksmīgāko kāzu fotoreportāžas foto tika atzīta Imanta Urtāna bilde, pirmo vietu ieguva šajā lietuviete Viktorija Vaisvilaite Skirutiene, bet otro - Jānis Naglis. Pirmo vietu kategorijā Labākais jaunlaulāto foto ieguva Latvijas pārstāvis Andrejs Zavadskis, otro - lietuvieši Kestutis Liatukas un Justina Zukauskaite, bet galveno balvu saņēma Igaunijas pārstāve Annika Metsla.

Portretu foto kategorijā labākie no Latvijas: Ruta Kalmuka ieguva 1.vietu par labāko bērna fotogrāfiju, savukārt galveno balvu un titulu Labākais Baltijas Portretu fotogrāfs ieguva Algimantas Aleksandravicius ar portretu "Neaizskart invaliditāti". Kategorijā Labākais individuālas personas foto gan galveno balvu, gan pirmo vietu ieguva Latvijas pārstāvji: Olegs Boids un Jānis Saliņš ar foto "Gada cilvēks", kur redzams Ilmārs Poikāns. Aigas Rēdmanes bilde "Parīze ir blakus" tika atzīta par labāko starp glamūra foto. Imanta Urtāna "Savvaļas zirgi" tika pie 1.vietas, bet Lauris Vīksne ieguva 2.vietu par ne kāzu reportāžas foto, kur redzams Latvijas politiķu - Aināra un Ineses Šleseru- pāris.

Žūrijas sastāvs: Kāzu foto vērtēja: žūrijas direktors Dennis Orchard (Anglija), Peter Ellis (Velsa, Anglija), David Kinsella (Norvēģija), Tomas Kauneckas (Lietuva), Iveta Vaivode (Latvija) un Patrik Raski (Somija). Portretu foto vērtēja: žūrijas vadītājs Kaupo Kikkas (Igaunija), Bella West (Anglija), Jonas Staselis (Lietuva), Madis Palm (Igaunija), Gatis Rozenfelds (Latvija) un Martt Lintunen (Somija). Kopumā attēli tika vērtēti 10 kategorijās : 4 kāzu un 6 portretu, apbalvoti tika katras kategorijas pirmās un otrās vietas ieguvēji. Kopumā tika apbalvoti 32 fotogrāfi, ieskaitot Galveno balvu saņēmējus.