Šogad, jau otro gadu pēc kārtas tiks pasniegta biedrības "Pilsētas Fotoklubs" iedibināta balva "Foto Objektīvs". Šīs balvas galvenais mērķis ir motivēt un stimulēt Latvijā kvalitatīvāku foto izstāžu eksponēšanu. Šim nolūkam 2010.gadā tika iedibināta balva ar trim nominācijām: Labakā Izstāde, Labakā Kolekcija un Labākā Izstāžu Telpa. Šogad šo nomināciju skaits tika paplašināts līdz piecām. Tās ir sekojošās kategorijās - Labākā Pesonalizstāde, Labākā Kolektīvā Izstāde, Labākā Kolekcija, Labākā Izstāžu Telpa un Labākais Kurators.

Par pamatu izvirzītajiem kandidātiem kalpoja vairāk kā 90 Latvijā apskatītās un izvērtētās izstādes. Tas ir visai ievērojams izstāžu skaits, un rada pietiekami respektējamu iespaidu par konkurenci, kādā tika izvēlēti nominanti. Un patiesi, gada griezumā, cīņa katrā nominācijā izvērtās visai sīva.
Šogad par labāko Personālizstādi tiek izvirzīti - Raimo Lielbrieža izstāde "Nospiedumi", Pētera Vanaga izstāde "Aicinājums Dārzā", Andreja Granta izstāde "Fotogrāfijas 1980 - 2010", Leonīda Tugaļeva izstāde "FotoGrāfs", Ulda Balgas izstāde "Deviņas ribas" un Vilhema Mihailovska izstāde "Foto Grāfija".
Kā 2011. gada labākās Kolektīvās izstādes tiek izvirzītas - fotokluba Siena izstāde "Nosargā sapni", Fotogrāfijas muzeja organizētā kolektīvā izstāde "Bērnības atmiņas", Ilonas Pulkstenes un Leo Līņa organizētā kolektīvā izstāde "Art Confession, Rīgā"
Labākā 2011. gadā izstādītā kolekcija tiks noteikta starp - Pētera Vanaga izstāde "Aicinājums Dārzā", Andreja Granta izstāde "Fotogrāfijas 1980 - 2010", Leonīda Tugaļeva izstāde "FotoGrāfs", Ulda Balgas izstāde "Deviņas ribas", Vilhema Mihailovska izstāde "Foto Grāfija" un Fotogrāfijas muzeja organizētā kolektīvā izstāde "Bērnības atmiņas".
Labākā 2011. gada Izstāžu Telpa tiks noteikta starp - Jūrmalas pilsētas muzeju, galeriju ZAZI, LNMM un Latvijas fotogrāfijas muzeju. Par 2011. gada labāko kuratora titulu cīnīsies - Anda Boluža, Leo Līnis un Irena Bužinska.
Nominācijas pasniegšana notiks 3. Latvijas Fotogrāfu Foruma norises laikā, Viesītē, 10.decembī. Šis datums nav izvēlēts nejauši. Jo tā norise ir cieši saistīta arī ar 24.Buclera lasījumiem, kas ir arī Latvijas fotogrāfijas pamatlicēja dzimšanas dienas svinības. Mārtiņa Buclera dzimšanas diena tiek atzīmēta 12.decembrī.
Aicinām visus pieteikties Latvijas Fotogrāfu Forumam. Vairāk informācijas http://www.fotoamatnieki.lv/projects/4.