No 7.jūlija līdz 10.jūlijam Talsu rajonā, sporta un atpūtas kompleksā "Dzintarkrasts", notiks ikgadējais starptautiskais foto festivāls "Dzintara brīze 2008", informē festivāla rīkotāju studijas "Anna-Maria Art" direktore Natālija Tihomirova.

Festivālā piedalīsies fotogrāfi no astoņām valstīm - Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Ukrainas, Baltkrievijas, Vācijas, Francijas, kā arī preses pārstāvji.

Trīs dienu festivāla programmā būs iekļauti semināri, meistarklases, darbs ar modeļiem, dalībnieku portfolio apspriešana, foto darbu konkurss, tikšanās ar metriem un kolēģiem.

Foto mākslinieks Gunārs Binde un Rimants Dihjavičus dalīsies pieredzē un atklās meistarības noslēpumus, demonstrējot dalībniekiem savus izstāžu darbus, no kuriem daudzi ir slaveni fotogrāfu aprindās. Pazīstamā kritiķe no Krievijas Svetlana Požarska lasīs divas lekcijas par fotogrāfijas mūsdienu māksliniecisko valodu un skanogrammu. Savukārt Aleksandrs Jefremovs, kurš ir grāmatas "Fotogrāfija un Photoshop. Meistarības noslēpumi" autors, lasīs lekcijas par speciāliem paņēmieniem darbā ar "Photoshop" programmu un panorāmas un kompozītu fotogrāfiju.

 

Programmā ir paredzēts:
• meistarklases: Gunārs Binde (Latvija), Rimantas Dihjavičus (Lietuva), Svetlana Požarska (Krievija); Alesandrs Jefremovs (Krievija);
• kopīgs un individuālais darbs ar modelēm;
• foto-darbu apspriešana;
• foto darbu konkurss;
• izbraukuma fotosessija;
• vakara atpūtas programmas.

Festivāla laikā norisināsies tradicionālais foto darbu konkurss "Mīlestība. Pret dzīvi". Konkursa uzvarētāji balvā saņems no koka un dzintara veidotas statuetes, kuru autors ir lietuviešu koktēlnieks Alberts Žulkus.
Nominācijas:
• SONY pārstavniecības Baltijas valstīs speciāla balva: ciparu spoguļkamera (DSLR – A700); zoom objektīvs (SAL- 1680Z); foto soma (LCS-SC5).
• Žurnāls «Russian ZOOM» (Krievija): «Debija» nominācija - portfolio  2 svītras ( iesākošajiem fotogrāfiem); portfolio  4-6 svītras – profesionāliem fotogrāfiem.
• Žurnāls «Digital Photographer» (Ukraina)
• Žurnāls «ФОТО Travel» (Krievija) - foto-reportāža no autora

Pasākuma mērķis ir veicināt starpkultūru sadarbību fotogrāfijas jomā starp Latviju un citām valstīm, kā arī nodrošināt iespēju profesionāļiem un amatieriem dalīties pieredzē un zināšanās, kā arī parādīt foto skolu daudzveidību pasaulē, izceļot to īpatnības, norādīja Tihomirova.

Sporta un atpūtas komplekss "Dzintarkrasts" atrodas Žocenē, netālu no Kolkas - 127 kilometrus no Rīgas, jūras krastā.

Vairāk informācijas mājas lapā anna-maria.lv