Vasaras foto skola 2008No 2008. gada 2. līdz 10.augustam Ludzā notiks Starptautiskā fotogrāfijas vasaras skola 2008 (SFVS) ar noslēguma izstādes atklāšanu 9.augustā pulksten 20:00 Ludzas kinoteātrī Latgale.

Jau trešo gadu pēc kārtas SFVS piedāvā jauniem fotogrāfiem iespēju attīstīt savas iemaņas fotogrāfiju meistardarbnīcās ārvalstu un vietējo profesionālu pasniedzēju vadībā, kā arī sadarboties un dibināt kontaktus ar fotogrāfijas interesentiem no citām valstīm. SFVS mērķis ir attīstīt zināšanas jaunajiem fotogrāfiem, kuri jau apguvuši fotogrāfiju vai citu vizuālās mākslas nozari patstāvīgi, specializētā mācību iestādē vai kursos un kuri vēlas sevi radoši pilnveidot un aktīvi piedalīties fotogrāfijas mākslas dzīvē.

Šogad organizātori ir saņēmuši vairāk kā simts pieteikumus no 13 valstīm. Vadoties pēc stingriem izvērtēšanas kritērijiem (motivācijas un iesūtītā portfolio) skolā uzņēma 52 studentus. Dalībnieki pārstāv sekojošas valstis - Latviju, Igauniju, Krieviju, Itāliju, Nīderlandi, Šveici, Baltkrieviju, Ungāriju.

SFVS 2008 veido pamatprogramma ar piecām darbnīcām, kuras vadīs pieredzējošie fotogrāfijas pasniedzēji:
1. Stefans Roners (Spānija) Ielu fotogrāfija: IELU DZĪVE
2. Andrejs Grants (Latvija) KREATĪVA PĀRBĪDE DOKUMENTĀLAJĀ FOTOGRĀFIJĀ
3. Arions Kudašs (Ungārija) SVEŠINIEKS AINAVĀ
4. Tomass Agats Blonskis (Slovākija) Brīvais temats: PIRMS IZSTĀDES
5. Kristofers Millers (Vācija) GLOBĀLĀ KLUSĀ DABA

Šī gada īpašie SFVS viesi būs viena no Vācijas ievērojamākajām dokumentālās fotogrāfijas pārstāvēm Barbara Klemma un gan Latvijā un ārzemēs atzītais latviešu fotogrāfs Alnis Stakle.

Šogad SFVS piešķīra iespēju piedalīties vienā no SFVS 2008 darbnīcām vairāku foto konkursu uzvarētājiem. Savukārt sadarbībā ar Gētes institūtu Rīgā un ar Barbaras Klemmas personīgo atbalstu tika izsludināts atsevišķs konkurss uz SFVS stipendiju jaunajiem Baltkrievijas fotogrāfiem.

SFVS vakara programma ir atvērta interesentiem un plašākai sabiedrībai. Vakara pasākumu programmas detalizētāks izklāsts ir pieejams mājaslapā www.photoschool.lv. SFVS darbnīcu un pasākumu oficiālā valoda - angļu.

SFVS 2007 Gala izstāde būs apskatāma no 10. augusta līdz 21. augustam kinoteātrī Latgale kinoseansu laikā - otrdienās, ceturtdienās, svētdienās vakaros. Adrese: Ludza, Skolas iela 26.