Barbara KlemmaŠogad no 2. līdz 10.augustam Ludzā notiek Starptautiskā fotogrāfijas vasaras skola (SFVS) 2008. Tās laikā studenti papildinās savas zināšanas fotogrāfijā savā izvēlētajā darbnīcā, piedalīsies īpašo viesu - fotogrāfijas profesionāļu - prezentācijās. Ik vakaru visiem interesentiem būs atvērta Vakara programma. Vakara programmas ietvaros 8.augustā plkst.19:30 notiks tikšanās ar vienu no ievērojamākajām Vācijas dokumentālās fotogrāfijas lielmeistarēm Barbaru Klemmu (Barbara Klemm).

Barbara Klemma ir dzimusi Vācijā, 1939.gadā, mākslinieku ģimenē. Jau no mazotnes tēvs Barbaru iepazīstināja ar fotogrāfiju, ņemot meitu līdzi fotosesijās un strādājot laboratorijā. 1959.gadā Barbara sāk strādāt Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), sākumā kā asistente un vēlāk kā fotožurnāliste, kur strādā līdz 2004.gadam. Viņa specializējas kultūras un politikas notikumu atspoguļošanā, kā arī ir slavena portretiste. Patreiz Barbara Klemma pilda fotogrāfijas profesores pienākumus Darmštades Tēlotājas mākslas universitātē un ir goda locekle Berlīnes Mākslas akadēmijā.

Barbara Klemma ir saņēmusi vairākus prestižus apbalvojumus.

2008.gadā Barbara Klemma turpina interesēties par Austrumeiropas reģionu. Šā gada februārī Gētes institūtā Rīgā bija iespēja vērot Barbaras Klemmas izstādi "1968 - sacelšanās attēlos" un tikties ar pašu autori. Sadarbībā ar Gētes institūtu Rīgā un ar Barbaras Klemmas personīgo atbalstu tika izsludināts atsevišķs konkurss uz SFVS 2008 stipendiju jaunajiem Baltkrievijas fotogrāfiem, kurā uzvarēja daudzsološā fotogrāfe no Minskas Veranika Matsepuro.

Barbaru Klemmu vizītē Latvijā (7. - 9.08.2008.) un Ludzā pavada Eiropas kultūras kanāla ARTE filmēšanas grupa, kas šobrīd veido filmu-portretu par šo izcilo fotogrāfi. Šoreiz filmēšanas materiālā tiks iekļauts gan ceļojums, gan B. Klemmas tikšanās ar SFVS dalībniekiem, gan sarunas ar kolēģiem-profesionāļiem.

Barbaras Klemmas prezentācija Ludzā sniegs iespēju interesentiem iepazīties ar fotogrāfes radošo biogrāfiju un tikšanās laikā uzklausīt komentārus par fotožurnālistikas specifiku.

Visi interesenti ir aicināti apmeklēt Barbaras Klemmas lekciju. SFVS darbnīcu un pasākumu oficiālā valoda - angļu.

Par papildus vizuāliem materiāliem vai par citiem interesējošiem jautājumiem, lūdzu sazināties ar Baibu Teteri, tel.+ 371 2 9434935
e-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.