foto kvartāls februāris martsŽurnāla "Foto Kvartāla" (Nr.1 (15)) 2009. gada februāra-marta numura centrālajā rakstā režisore un publiciste Ilona Brūvere piedāvā plašu materiālu par fotogrāfu, kinooperatoru un režisoru, vienu no Rīgas poētiskā dokumentālā kino skolas pamatlicējiem Uldi Braunu (dz. 1932.g.). Intervija skar sarežģīto pēckara laiku un atklāj Ulda Brauna fotogrāfisko izpratni. "Foto Kvartāla" lasītājiem ir iespēja ielūkoties arī nu jau par retumu kļuvušajā Ulda Brauna foto albumā "Zeme atceras".

Žurnālā lasāma Lauras Elceres saruna ar rakstnieku, tulkotāju un stāstnieku Ilmāru Zvirgzdu, kurš piedāvā ieskatu ar 'camera obscura' jeb adatacs kameru tapušajā fotogrāfiju sērijā. Savukārt filosofs Toms Ķencis žurnāla lapaspusēs iepazīstina lasītājus ar jauno multimākslinieku Artūru Bērziņu un viņa gotiskās subkultūras iedvesmotajām kolāžām.

Mākslas kritiķis un kurators Virginijs Kinčinaitis "Foto Kvartālā"  publicētā rakstā stāsta par Šauļu kultūras un fotodzīves aktīvistu fotogrāfu Ričardu Dailidi, kā arī sniedz ieskatu par Šauļu skolas lomu Lietuvas fotogrāfijas attīstībā un tās ietekmi uz mūsdienu procesiem. Mākslas zinātniece un kuratore Giedre Bartelta piedāvā rakstu par vienu no Vācijā atzītākajām māksliniecēm Annegretu Soltavu un viņas "sāpīgajām" sašūtajām fotogrāfijām, savukārt fotokritiķis Kārlis Vērpe atbild uz jautājumu - ko aiz fotogrāfijas saskata feminisms? Sorbonnas universitātes doktorante Meriona Dikeruā iedziļinās performances dokumentācijas niansēs, un kā piemēru fotogrāfa Romēna Forkī un performanču mākslinieka Filipa Lī kopdarbu "Segmenti".

Jekaterina Vikuļina žurnālā iepazīstina lasītājus ar Sanktpēterburgas fotogrāfijas kolekcijām, muzejiem un māksliniekiem. Alise Tīfentāle pievēršas amerikāņu fotogrāfam Ričardam Avedonam, kura daudzpusīgā un aktīvā karjera gandrīz 60 gadu garumā ir 20. gs. otrās puses Rietumu kultūras spogulis. Zane Onckule stāsta par sirreālismu fotomākslā, atskatoties uz izstādi "Sirreālisms Eiropas fotomākslā, 1922-1947", kas bija skatāma mākslas muzejā "KUMU" Tallinā. Savukārt Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu kuratore Irēna Bužinska, atsaucoties uz iepriekšējā "Foto Kvartāla" numurā publicēto diskusiju "...tikai nesauciet to par fotogrāfiju!",  pievēršas inscenējumam, kolorēšanai, retušai, montāžai un citām manipulācijām 19. gs. fotogrāfijā.

Vēl "Foto Kvartālā" lasāms materiāls par ikgadējo Eiropas Centrālās bankas Fotogrāfijas balvas konkursu, kurā 2008. gadā piedalījās arī Latvijas autori. Baiba Tetere piedāvā atskatu uz "Starptautisko Fotogrāfijas vasaras skolu 2008", bet Katrīna Teivāne iepazīstina ar starptautiska fotokonkursa uzvarētāju Jāni Jurkovski.

Žurnāla jaunajā numurā publicēti arī "Foto Kvartāla" un NIKON sadarbībā rīkotā fotokonkursa uzvarētāju darbi.
Žurnāla iepriekšējo numuru arhīvs un informācija par žurnāla abonēšanu - mājaslapā internetā.