Bijušā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka tagadējā politiķa Alekseja Loskutova (SCP) dzīvesbiedre Sandra Šimkus vērsusies ar prasību tiesā, lūdzot piedzīt 15 000 latu morālā kaitējuma atlīdzību par viņu meitas kristību fotogrāfiju publicēšanu bez atļaujas.

Prasība Loskutova meitas Aleksandras vārdā 30.martā iesniegta Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesā, un tā vērsta pret SIA "Izdevniecība Rīgas Viļņi" un žurnāla "Kas Jauns" galveno redaktoru Kristapu Smildziņu.

Tiesā informēja, ka pieteikums nodots tiesnesei Maritai Šaltai, kurai septiņu dienu laikā jāpieņem lēmums par to, vai pēc Loskutovas pārstāves Šimkus pieteikuma ierosināt civillietu vai atteikties to darīt.

Ar prasību piedzīt morālā kaitējuma atlīdzību saistībā ar kristību fotogrāfiju publicēšanu vērsusies arī bērna krustmāte. Jau iepriekš Rīgas pilsētas Centra rajona tiesā Satversmes tiesas (ST) tiesneša un priekšsēdētāja Gunāra Kūtra palīdze Alla Spale bija iesniegusi prasību, lūdzot no "Kas Jauns" piedzīt 9000 latu par morālo kaitējumu.

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas priekšsēdētājas palīgs Kaspars Sadauskis apstiprināja, ka prasība saistīta ar savulaik žurnālā publicētajām Loskutova meitas kristību fotogrāfijām.

Sadauskis gan sīkāku informāciju par prasības būtību atturējās izpaust, norādot, ka prasītāja lūgusi lietu skatīt slēgtā sēdē. Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa lietas izskatīšanu atlikusi līdz 15.jūnijam plkst.10.

Spale norādīja, ka gadījumā, ja viņa būtu gribējusi jebkādu publicitāti saistībā ar šo lietu, viņa nebūtu lūgusi slēgtu tiesas sēdi. Taču ST juriste arī atgādināja, ka lietā ir skartas maza bērna, kas vēl pats nevar sevi aizsargāt, intereses. Bērna privātā dzīve tiek īpaši stingri aizsargāta, tādēļ konkrētais gadījums nav tāds, kurā ziņas par bērna privāto dzīvi būtu pieļaujams izpaust.