alfa foto lab2009.gada 20.aprīlī Rīgas mākslas telpā, Kungu ielā 3, notiks izglītības projekts ALFA FOTO LAB II. Šoreiz ALFA FOTO LAB II programmas fokusā būs Latvijas un ārzemju jauno autoru attēlu sērijas jeb portfolio skates.
Izglītības projekts ALFA FOTO LAB (AFL) piedāvā fotogrāfijas un vizuālās kultūras interesentiem otro programmu - ieskats Latvijas un ārzemju jauno fotogrāfu darbos jeb portfolio skates. Projekts turpina aizsākto tēmu - jauno fotogrāfu prezentācijas iespējas ar portfolio palīdzību. Pagājušajā gadā 20.oktobrī ap 200 jauno fotogrāfu bija pulcējušies k/t Rīga Mazajā zālē, lai piedalītos AFL I lekciju programmā "Portfolio. Izstrāde un pielietojums". Tās ietvaros profesionāli lektori jaunajiem autoriem teorētiski izklāstīja par portfolio veidu dažādību un izstrādes principiem (sēriju atlase, noformējums utt.), kā arī par pielietojuma iespējām (karjeras izveidē vai izglītošanās un domu apmaiņu nolūkā). AFL II programmā jaunajiem fotogrāfiem būs iespējams aplūkot Tartu Mākslas koledžas Fotogrāfijas fakultātes studentu darbu sērijas, kuras rādīs un komentēs profesors un fakultātes vadītājs Pīters Linnaps (Linnap) un lektore Heli Sarapu (Sarapuu). Savukārt, no Maskavas Aleksandra Rodčenko Fotogrāfijas un mediju mākslas skolas ieradīsies pasniedzējs un fotogrāfijas vēsturnieks Mihails Sidlins, kurš sniegs ieskatu pirms 3 gadiem izveidotās skolas pieredzē, tās starptautiskajos projektos un programmā, kā arī izrādīs studentu darbus. Tāpat AFL II dalībniekiem - studentiem, kuri apgūst fotogrāfiju Latvijas profesionālās un augstākās izglītības iestādēs - būs iespēja piedalīties portfolio skates konkursā un izrādīt savus darbus ekspertiem, konsultēties un uzklausīt profesionāļu kritiku. Tiks izvelēti 5 uzvarētāji, kuri iegūs Sony Baltic veicināšanas balvas. Katra uzvarētāja skola saņems Sony galveno balvu Alpha sistēmas Carl Zeiss objektīvu SAL 1680Z, kas papildinās skolas fototehnikas aprīkojumu. Programmā vēl tiks piedāvāts - tikšanās ar fotogrāfu Arni Balčus, portfolio skates un prezentācijas - World Sony Photography Award.

Izglītības projekta forma - regulāri izglītojoši pasākumi reizi pusgadā - radīs teicamus apstākļus ne tikai studentiem apgūt fotogrāfiju pēc augstiem mūsdienu izglītības standartiem un veicinās savstarpēju dialogu un radošu domu apmaiņu jauno fotogrāfu un profesionāļu vidū, bet arī rosinās stratēģiskāk diskutēt par fotogrāfijas izglītības perspektīvām Latvijā. Tikšanās laikā savas jomas profesionāļiem gan vietējiem, gan ārvalstu būs iespējas dalīties pieredzē un uzsākt sadarbības projektus.
AFL tiešā mērķauditorija ir izglītības iestāžu studenti - jaunie fotogrāfi - , kuri apgūst fotogrāfijas lekcijas kursu. AFL aicina arī citus fotogrāfijas interesentus apmeklēt un piedalīties izglītības projektā. Tā ir iespēja vizuālās kultūras notikumu sekotājiem iepazīties ar jaunākās paaudzes fotogrāfijas sasniegumiem un tendencēm.
AFL organizē SIA Lamatas & slazdi un biedrība ISSP, sadarbojoties ar Sony Baltic un Rīgas kultūras aģentūru.
Projektu atbalsta: SONY
Sadarbības partneri: Rīgas kultūras aģentūra/Rīgas mākslas telpa, Laikmetīgās mākslas centrs, Izdevniecība Neputns
Informatīvais atbalsts: inbox.lv, draugiem.lv, hc.lv, foto.lv, latfoto.lv, fotoblog.lv, erfoto.lv, kultura.lv
Baiba Tetere
ALFA FOTO LAB projekta vadītāja
T.+ 371 2 9434935
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
www.alfafotolab.lv
Inga Lāce
Rīgas mākslas telpas sabiedrisko attiecību
koordinatore
T.+ 371 67181328
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
www.artspace.riga.lv