fotoakademijaAtzīmējot fotogrāfijas 170 gadu jubileju, FotoAkadēmija 2009. gada 23. maijā rīkoja Atvērto durvju dienu, kur visas dienas garumā interesenti tika aicināti apmeklēt dažādus fotogrāfijai veltītus pasākumus.

"Atvērto durvju dienas" ietvaros bija iespēja apmeklēt lekcijas par foto un kino tematiku, noskatīties foto printeru un Olympus tehnikas prezentācijas, aplūkot Bazaly fotogrāfu portretu un kāzu fotogrāfiju izstādi. Pirmo reizi Latvijā ikvienam interesentam tika piedāvāta iespēja dzirdēt profesionālu fotogrāfu vērtējumu par saviem darbiem. Apmeklētāju darbus vērtēja Oļegs Zernovs, Māris Kundziņš, Dainis Matisons, Andrejs Saļikovs un Nikolajs Trifanovs-Bogdanovs. Visi pasākumi bija bezmaksas.

Atsaucība no apmeklētāju puses, lai apmeklētu pasākumus FotoAkadēmijā, bija ļoti liela. Lekciju laikā klausītāji aktīvi uzdeva jautājumus par sev interesējošām foto tēmām. Tapat arī līdzatnestās fotogrāfijas, fotogrāfi gan lielīja, gan pēla. Kā atzina apmeklētāji, pasākums bija izdevies un viņi ir uzzinājuši daudz jauna. Visas dienas laikā FotoAkadēmijas durvis vēra vairāk kā 150 apmeklētāju.

Portāla Poga.lv pārstāvis atzina, ka "lekcija "Fotogrāfija tehnoloģiju laikmetā" sapulcēja vairākus desmitus fotogrāfu, kuri ieinteresēti klausījās par to, kā darbošanās virtuālajā vidē palīdz profesionālajā izaugsmē. Turpinājumā sniedzām ieskatu darbam ar datorprogrammu Adobe Lightroom 2, par tās daudzajām iespējām digitālo fotogrāfiju uzlabošanā un apstrādē. Nobeigumā tika demonstrēta Time-Lapse tehnikā uzņemta īsfilma, kura tika veidota Fotoakademija.lv foto plenēra laikā apceļojot Latvijas pilis un muižas. Lekcijas beigās klausītāji izrādīja lielu atsaucību uzdodot interesējošos jautājumus par interesējošām tēmām."

Olympus pārstāvis Oskars Vanags norādīja, ka "Olympus ir apmierināts ar FotoAkadēmijas radošo pasākumu un prezentācijas laikā pieaugošo interesi, kas izpaudās konstruktīvos jautājumos. Protams, katram no mums ir izveidojies savs priekšstats un aizspriedumi par lietām, kas ir ap mums, taču cilvēki, kuri ir gatavi apmeklēt fotoskolu, ir gatavi uzņemt jaunu informāciju. Fotoentuziastiem ir priekšrocība ikdienas uzzināt ko jaunu, jo fotokameru attīstība ir process, kas nekad neapstāsies, kā arī tas ir cieši saistīts ar datortehnikas attīstību."

Bazaly fotogrāfi izteicās, ka "sestdienas pasākums mājīgajā "rūķu namiņā" ir vairāk nekā izdevies. Atmosfēra bija ļoti radoša un neparasta, jo mūsu fotogrāfiju izstādi bija iespējams aplūkot ne vienFotoAkadēmijas sienās, bet arī pagalmā - mūzikas pavadījumā. Labprāt uzklausījām profesionāļu un citu apmeklētāju komentārus par mūsu darbiem. Katrā telpā visas dienas garumā notika kāds seminārs, darbu vērtēšana - tāda patīkama, radoša atmosfēra. Arī mūsu seminārs izdevās, jo saņēmām daudzas pozitīvas atsauksmes. Lekcija pamatīgi ieilga, bet cilvēki nesteidzās iet mājās - tas bija ļoti patīkami, jo liecina par to, ka fotogrāfiem ir tieksme pēc kvalitatīva produkta. Semināra mērķis bija iepazīstināt cilvēkus ar kvalitatīvu foto izdruku, kura ir iespējama pat mājas apstākļos un parādīt to praksē."

FotoAkadēmijas foto kursi ir orientēti uz klausītājiem ar atšķirīgu sagatavotības līmeni. Šeit profesionāli fotogrāfi palīdz apgūt teorētiskos aspektus, sniedzot iespēju pārskatīt un papildināt savus priekšstatus par gaismu, krāsu, kompozīciju un žanru. Viņi atklāj savus meistarības noslēpumus, novērtē klausītāju darbus un dod padomus, kā atrast savu, neatkārtojamu ceļu fotogrāfijas pasaulē. FotoAkadēmijas apmācību programmas ir licencētas. Nodarbības pašā Rīgas centrā. Grupās ne vairāk kā 12 cilvēki.