Rīgas pilsētas izstāžu zālei „Rīgas mākslas telpa" izvēlēta jauna mākslas ekspertu komisija, kas izvērtēs projektu konkursā 2009. - 2010. gadam iesniegtos izstāžu pieteikumus.

Ekspertu komisija sastāvs, balstoties uz "Rīgas mākslas telpas" radošā kolektīva ieteikumiem, tika apstiprināts Rīgas Kultūras aģentūras konsultatīvās padomes sēdē 2009. gada 19. maijā. Jaunajā mākslas ekspertu padomē no šā gada jūnija darbosies mākslas teorētiķis, lektors un speciālists laikmetīgās mākslas jautājumos Jānis Borgs, mākslas zinātņu doktore Stella Pelše, mākslinieks, arī mākslas kritiķis Vilnis Vējš, jauno mediju centra "RIXC" dibinātāja māksliniece Rasa Šmite, kā arī filozofs un fotogrāfijas pētnieks Kārlis Vērpe.

"Eksperti pārstāv dažādas paaudzes un interešu grupas, kas ir svarīgi, domājot par "Rīgas mākslas telpas" daudzveidīgo mērķauditoriju un dinamisko izstāžu plāna veidošanas politiku. Visi ir augstas raudzes profesionāļi savā nozarē, ar vērā ņemamu starptautisku pieredzi un spēju objektīvi vērtēt laikmetīgās mākslas procesus. Mēs vēlamies produktīvu diskusiju un interesantus rezultātus, kas veicinātu Latvijas mākslas telpas iespēju robežu paplašināšanu," uzsver izstāžu zāles radošo projektu vadītāja Inese Baranovska.

2009. - 2010. gada projektu konkursā ir saņemti vairāk nekā divdesmit pieci izstāžu pieteikumi. Jaunās ekspertu komisijas uzdevums būs kopā ar "Rīgas mākslas telpas" radošo kolektīvu objektīvi un profesionāli izvērtēt konkursā iesniegtos projektus, kritiski analizēt un izvērtēt izstāžu zāles nākotnes attīstības plānus un stratēģiju. Ekspertu komisijas sēdes paredzētas divas reizes gadā.

Jaunā galvaspilsētas izstāžu zāle "Rīgas mākslas telpa" tika atklāta 2008. gada sākumā. "Rīgas mākslas telpā" kopumā 2000 kvadrātmetru platībā darbojas četras radošās programmas - Lielo izstāžu programma Lielajā zālē, kurā notiek plašas ievērojamu mākslinieku darbu izstādes, programma "Intro", kas iepazīstina ar jauno mākslinieku darbiem Mazajā zālē, Izglītības programma - radošās attīstības programma bērniem un jauniešiem, lektoriji un semināri, kā arī programma "Publiskais forums", kurā iekļauti koncerti, izrādes un citi kultūras pasākumi.