fotokross noslēdziesNedēļas nogalē notikušajā pirmajā Rīgas jauniešu fotokrosā "FOTOkross ar Pedro" piedalījās 103 dalībnieki. Divu stundu laika jaunieši Andrejsalas tuvējā apkārtnē meklēja 9 kontrolpunktus un veica radošos uzdevumus.

Dalībniekiem bija jāatrod un jānofotografē tādi objekti, kā mīlestības apliecinājumi Magdalēnai, Zelta kumeļa skulptūra Bastejkalnā, īpaši ēku fasāžu rotājumi, u.tml. Veicot radošos uzdevumus, jauniešiem bija jānofotografē nabadzība, pārticība, dzīvnieks(i) pilsētā, kustība un portrets.

Andrejsalā gan dalībniekiem, gan citiem interesentiem bija iespēja iejusties modeļu lomā FOTOstudijā, kā arī profesionāla fotogrāfa vadībā veidot fotogrammas - darboties ar fotoķīmiju, radot savu foto mākslas darbu.

Bezmaksas sulu bārā katru minūti tika izspiesta, pasniegta un izdzerta vismaz viena ābolu vai burkānu sulas glāze. Jauniešu vidū visiecienītākā bija tieši burkānu sula.

Sīkāka informācija par fotokrosa "FOTOkross ar Pedro" norisi un rezultātiem, kā arī FOTOstudijas fotogrāfijas mājas lapā www.fotodiena.lv

Fotokross notika Rīgas jauniešu mēneša ietvaros. Jauniešu mēnesis Rīgā notiek jau ceturto gadu, tā iniciators un galvenais organizators ir Rīgas domes izglītības, jaunatnes un sporta departaments.