Biedrība FOTO.lv sadarbībā ar Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeju piedāvā Aleksandra Lapina lekcijas "Fotogrāfijas valoda".
Aleksandrs Lapins ir fotogrāfs, teorētiķis, pētnieks, īsts eksperts fotomākslas jomā, bez pārspīlējuma viņš tiek dēvēts par vienu no krievu laikmetīgās fotogrāfijas ievērojamākajām personībām. Laikmetīgās mākslas centrs Vinzavod Maskavā atzinis: "Aleksandrs Lapins ar savu darbību ir faktiski aizstājis Krievijā trūkstošo foto skolu pienesumu." Viņš ir ne tikai strādājis kā pedagogs trīsdesmit gadu garumā, bet arī sarakstījis divas fundamentālas mācību grāmatas par fotogrāfiju - "Fotogrāfija kā..." (Фотография как...) un "Plakne un telpa, vai dzīve ar kvadrātu" (Плоскость и пространство, или Жизнь квадратом). Tās izdotas vairākkārtēji un daudziem fotogrāfiem kļuvušas par īstenām rokasgrāmatām. Pats kā fotogrāfs piedalījies vairāk nekā divdesmit ievērojamās izstādēs Krievijā, Vācijā, Zviedrijā, Dānijā, Somijā, Francijā, Šveicē, Amerikā un Lielbritānijā. Vairāk par Aleksandru Lapinu var uzzināt vietnē www.lapinbook.ru.

Lekciju dalībniekiem ir vienreizēja iespēja uzzināt, kā fotogrāfijas valodu skaidro un interpretē Aleksandrs Lapins, un iegūt izvērstāku priekšstatu par laikmetīgo fotogrāfiju un tās vietu mākslā.
Lekcijas ir domātas gan profesionāļiem, gan fotogrāfiem, kas tikko sākuši fotografēt, foto redaktoriem un citiem fotogrāfijas cienītājiem. Lekcijas notiks krievu valodā.
Pirmdien, 12. oktobrī Aleksandrs Lapins vērtēs autoru portfolio skati (portfolio review), sniedzot konsultācijas.

LEKCIJU PROGRAMMA
Pirmdiena, 12. oktobris
16:00 - 18:30 Portfolio skate
Dalībai tikai ar iepriekšēju pieteikšanos, rakstot uz Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.! Vietu skaits ir ierobežots. Dalības maksa - 5 LVL
19:00 - 21:30 Attēlojuma valoda. Atveida un nozīmes attiecības. No formas pie satura.
Ieeja bezmaksas
Otrdiena, 13. oktobris
19:00 - 21:30 Reportāžas veidi. Detaļas fotogrāfija. Momenta fotogrāfija. Situācijas fotogrāfija. Attēlojošā fotogrāfija. Kompozicionālā fotogrāfija. Darbs ar kompozīciju. Fotogrāfijas analīze. Analīzes piemēri.
Apmeklējuma maksa - 3 LVL
Trešdiena, 14. oktobris
19:00 - 21:30 Fotogrāfijas novērtējums un analīze. Problēmas izziņa un risinājums. Fotogrāfiskuma jēdziens. Fotogrāfiskums un mākslinieciskums. Fotogrāfijas māksla un fotomāksla. Fotogrāfiju analīzes piemēri.
Apmeklējuma maksa - 3 LVL
ADRESE UN KONTAKTI
Lekcijas notiks Latvijas Laikmetīgās mākslas muzejā Spīķeros (Maskavas iela 12/1, Rīga).
Satiksme: 3., 7. un 9. Tramvajs (pietura "Maskavas iela")
Papildu informācija: Jeļena Spasova, tel. 26120611, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.