Liepājā redzamas Olimpiskā kalendāra fotogrāfijasNo 30.novembra Liepājas Olimpiskajā centrā ikviens interesents varēs apskatīt 2010.gada Olimpiskā kalendāra fotogrāfijas izstādē, kura tapusi, sadarbojoties akciju sabiedrībai "Ventspils nafta" (VN) un Latvijas Olimpiskajai komitejai (LOK). Kalendārs izdots kā veltījums Latvijas olimpiskajai komandai, kas no 12. līdz 28.februārim startēs Vankūverā.

Krāsainā A2 formāta sienas kalendāra 12 fotogrāfijās atainoti 19 sportisti, kas kandidē uz vietu Latvijas olimpiskajā komandā. Kalendārs izceļ Latvijas sportistu apņēmību un izdomu treniņu procesā, un tā mērķis ir iedvesmot sasniegumiem jauniešus un bērnus.

Fotomodeļu lomās iejutusies Jāņa Miņina bobsleja ekipāža - Daumants Dreiškens, Intars Dambis, Oskars Melbārdis, hokejisti Edgars Masaļskis un brāļi Rēdlihi - Miķelis, Jēkabs, Krišjānis, biatlonisti Madara Līduma un Ilmārs Bricis, kamaniņu braucēji Maija Tīruma, Mārtiņš Rubenis, Juris un Andris Šici, šorttrekiste Evita Krievāne, distanču slēpotāja Anete Brice, skeletonists Martins Dukurs, kalnu slēpotāja Liene Fimbauere un snovbordists Toms Vasins.

Kalendāra dizainu izstrādājusi "Rhino dizaina aģentūra" un "Redstudio", fotogrāfiju autors ir Viesturs Masteiko.

Atbilstoši kalendāra idejai Latvijas ziemas sporta veidu pārstāvji fotografēti reālā treniņu procesā 2009.gada vasarā, atspoguļojot konkrētus vingrinājumus, kas ieņem noteiktu vietu katra atsevišķā sportista ikdienas treniņos. Tādējādi kalendārs pilda arī sava veida izglītojošu funkciju un ir kā aicinājums pievērsties aktīvam dzīvesveidam, jo pierāda, ka patiesai vēlmei sportot nav vajadzīgi ievērojami finanšu resursi, bet gan iedvesma un izdoma.

Kalendārs izdots 2500 eksemplāros un netiek izmantots komerciāliem mērķiem. 1000 kalendāra eksemplāru ir VN dāvinājums, ko saņem Latvijas olimpiskās delegācijas sportisti, treneri, mediķi, tehniskais personāls, olimpisko ziemas sporta veidu federācijas, sporta veterāni, sporta atbalsta organizācijas, olimpiskie centri u.c.

Savukārt izstādē skatāmas kalendāra 12 fotogrāfijas lielformāta drukā, izmantojot modernu un ērtu eksponēšanas veidu. Proti, sportistu attēli ir uzdrukāti uz "roll-up" banneriem, kurus ērti pārvietot, jo izstādi ir paredzēts izvietot vairākos Latvijas reģionālajos olimpiskajos sporta centros, kā arī citās publiski pieejamās apskates vietās valstī.

Sportistu foto galerija ir apskatāma arī interneta mājas lapā www.vnafta.lv.