camera LifeNav noslēpums, ka Google aktīvi strādā pie mākslīgā intelekta un it īpaši foto jomā. Respektīvi, esam jau meklētājā novērojuši, ka meklējot kaut kādu konkrētu attēlu vai tamlīdzīgi, tiek atpazīts tas, kas ir attēlots fotogrāfijā, un piedāvātas aleternatīvas. Tagad šī tehnoloģija izmantota žurnāla Life arhīva organizēšanai pēc atslēgas vārdiem. Tika izanalizētas aptuveni 4.000.000 fotogrāfijas un ar projekta rezultātu var iepazīties šajā lapā "Google LIFE Tags". Piemēram, atslēgas vārds kamera atrodas 868 reizes šādā veidā. Tāpat tur var izmantot meklētāju un ievadīt sev interesējošo atslēgas vārdu.

Nepaies ne cik ilgs laiks, kad mums šo tehnoloģiju piedāvās sava mājas albuma organizēšanai. Jau 5.martā Google Photos paziņoja, ka savā jaunākajā Android aplikācijā piedāvā mākslīgo intelektu objektu atpazīšanā.

Google leens

Tiesa, tas ir tikai dažiem Android lietotājiem (Android Oreo) un iOS lietotājiem tā iespēja būs vēl vēlāk. Turpat Twitter ierakstā interesanti palasīt kā reāli lietotāji sarunājas ar Google mākslīgo intelektu, kas konkrēti nemāk atbildēt uz nestandarta jautājumiem. Jau tagad Google Photos piedāvā sava albuma organizēšanu, tiesa ne tik feinā veidā kā Life arhīvā. Tātad savā foto arhīvā vēl nav iespēja meklēt pēc atslēgas vārdiem, ko esat safotografējuši, bet cerams tuvākā nākotnē tas viss būs pieejams arī mums. Cerams, arī foto pirkšanas/pārdošanas lapās ieviesīs šādu algoritmu un pašiem vairs nebūs jāraksta atslēgas vārdi. Tiks atpazīts bildes sižets, emocijas, krāsas, stāsts utt.