sony world photography award 2010Ir sākusies trešā ikgadējā fotogrāfijas izglītības programma ALFA FOTO LAB (AFL). Tā nodrošina papildus izglītošanās iespējas tiem skolēniem un studentiem, kuru mācību programmā ir iekļauts fotogrāfijas lekciju kurss.

Projekta mērķis ir veicināt savstarpēju dialogu un radošu domu apmaiņu jauno fotogrāfu un fotogrāfijas profesionāļu vidū, rosināt startēģiskāk diskutēt par fotogrāfijas izglītības perspektīvām Latvijā.

Projekta ietvaros notiekošā foto konkursa galvenās balvas laureāts iegūs ceļazīmi uz Sony World Photography Awards 2010 festivālu Kannās, kur būs iespēja vērot izstādes, prezentācijas un piedalīties meistarklasēs pie pasaules slaveniem fotogrāfiem. SWPA 2010 norisināsies 2010.gada aprīlī.

AFL III laikā studentiem tiks piedāvāta saistoša izglītības programma:
• Līdz 8.februārim tiešsaistes foto darbnīcā studenti varēs sekot interaktīvām lekcijām un prezentācijām, kas būs pieejamas www.alfafotolab.lv. Kā vieslektori ir aicināti atzīti mākslas profesionāļi - fotogrāfs Arnis Balčus stāstīs par fotogrāfiju sērijas sagatavošanu, mākslas kritiķis Vilnis Vējš dalīsies zināšanās, kā veiksmīgi veidot rakstisku pamatojumu savai sērijai, savukārt fotogrāfs un kurators Peters Kornišs (Peter Korniss) (Budapešta, Ungārija) stāstīs par savu radošā darba pieredzi.
• No 8.februāra līdz 7.martam būs iespēja iesniegt savus darbus konkursam. Studenti ir aicināti veidot AFL III tēmas ietvaros Bez pierādījumiem: Realitātes robeža savas fotogrāfiju sērijas un rakstīt tai pavadošo tekstu. Konkursa pieteikumus varēs pieteikt tiešsaistē, reģistrējoties www.alfafotolab.lv.

ALF III konkursa rezultāti tiks paziņoti 2010.gada 29.martā. Konkursa darbus vērtēs izglītības programmas vieslektori - Arnis Balčus, Vilnis Vējš un Peters Konišs.