15. aprīlī tiek atklāta fotogrāfiju izstāde "Kultūras izpratne: ASV-Latvija". Izstādē piedalās gan ASV, gan Latvijas fotogrāfijas studenti, kopā 15 dalībnieki ar 36 darbiem. Izstādes atklāšanas laiks Latvijā - 19:30 Latvijas Kultūras koledžas jaunajā izstāžu zālē, savukārt Viskonsīnā, Hāsas Tēlotājmākslas fakultātē - 11:30.

Divas valstis, divi skatījumi - unikāls sadraudzības projekts starp ASV un Latvijas fotogrāfijas studentiem. Projekta norises gaitā abu valstu fotogrāfijas studenti iemūžināja savas asociācijas par sadraudzības valsts kultūru.

Projektā ASV UN Latvija apmainījās ar dziesmām, kurām jāiedvesmo jaunie fotogrāfi darbu radīšanai. Latvijas fotogrāfijas kursa studenti uz Viskonsīnu nosūtīja Mārtiņa Brauna komponēto dziesmu "Saule, pērkons, Daugava" ar Raiņa vārdiem, savukārt Viskonsīnas fotogrāfijas studenti uz Latviju atsūtīja pašu izveidotu savdabīgu dziesmu remiksu, ar nosaukumu "Amerika MIX for Latvia", kurā ietverti tādi zināmi mūziķi un grupas, kā, piemēram, Maikls Džeksons vai Smashing Pumpkins, un citi.

Foto profesore Jyl Kelley: "Ideja radās pavisam nejauši, studente no Latvijas sāka stāstīt par savu valsti, un radās ideja iedziļināties un saprast vairāk, kāda ir fotogrāfijas kultūra Latvijā. Brīdī, kad sākām runāt par mūzikas nozīmi Latvijā, sapratām, ka būtu interesanti paeksperimentēt un censties fotogrāfijā attēlot mūziku, kodus. Tādēļ projekta sākumā abas puses apmainījās ar dziesmām, kurām jāiedvesmo jaunie fotogrāfi darbu radīšanai. Šobrīd ir gatavs rezultāts, un abu pušu foto ir salikti kopā".

Projekta dalībnieki: Latvijas Kultūras koledžas Latvijas 2. menedžmenta un fotogrāfijas kursa studenti: Aivars Ivbulis, Ieva Štrāle, Madara Eglīte, Ieva Broka, Dāvis Valbaks, Sandra Āriņa, Sandra Kaņepe, Jānis Vīksna and Rūdolfs Rancāns. Advanced photography studenti Viskonsīnas universitātē: Megan Ekenstedt, Lydia Gantert,Wausau; Andrew Immerman, Rachel Konsella, Eau Claire; Milana Lazic, Kailey Mezera, Anoka, Minn.; Kimberly Roffers, senior Glenn Terpstra, Bloomington

Latvijas Kultūras koledža - dibināta 1946.gadā, un it viena no pieredzes un tradīciju bagātākajām koledžām Latvijā, kas piedāvā modernu izglītību kultūras jomā.

Viskonsīnas Eau Claire universitāte - dibināta 1916. gadā. Tā ir viena no labākajām universitātēm ASV vidus rietumos.