Internetā bieži nevar sastapt fotogrāfu pārbaudes testus un tādēļ nav viegli noskaidrot cik tad labs fotogrāfs jūs esat. Ja kādreiz bija jāorientējas visādās filmiņās, ķimikālijās, attīstīšanas procesos un tamlīdzīgās lietās (ko joprojām māca Latvijas foto skolās), tad tagad laiki ir mainījušies un kārtīgam fotogrāfam vajadzētu ne tikai mācēt nofotografēt visu pareizi, bet arī apstrādāt un pat sagatavot drukai. Tātad daudz lielāka nozīme ir izprast digitālo procesu un tehnoloģijas, kas nepieciešamas attēla radīšanai.

Kāds Canon blogotājs ir izveidojis speciālu testu fotogrāfiem, kur gan pagaidām ir tikai 20 jautājumi (tātad testa režīmā), bet tik un tā tur iespējams pārbaudīt savas zināšanas un savu fotogrāfa līmeni atbilstoši mūsdienu standartiem. Jautājumi ir sakārtoti pieaugošā grūtības secībā. Vēlāk būšot vairāk jautājumi un iespējams pat dažādāki testi.

Tātad izmēģināt savus spēkus tiešsaistes fotogrāfu testā jūs varat te: toptest.canonblogger.com. Ja kādam ar angļu valodu ir grūtības, tad varbūt kādreiz to varētu pielāgot Latvijai ar latviešu valodu.