canon powershot a490Canon laiž klajā četras jaunas digitālās kameras - PowerShot A3100 IS, PowerShot A3000 IS, PowerShot A495 un PowerShot A490 - kompaktas, glītas un ārkārtīgi viegli lietojamas. Jaunajiem modeļiem ir gudru un lietotājam draudzīgu funkciju klāsts - fotografēšana sniedz lielāku baudu nekā līdz šim, jo izcilus kadrus var uzņemt ar minimālu piepūli.

PowerShot A3100 IS un PowerShot A3000 IS ar oriģinālo Canon objektīva tehnoloģiju un DIGIC III attēlu apstrādi nodrošina izcilu sniegumu un vērtību. Abām kamerām ir jauns, smalks un viegls korpuss ar pievilcīgu dizainu. Tās apvieno izcilu izskatu un gudru tehnoloģiju klāstu. PowerShot A3100 IS ir pieejama zilā, sarkanā un sudraba krāsā; savukārt PowerShot A3000 IS ir sudraba krāsā ar izsmalcinātu, melnu apdari. Jaunie modeļi ir PowerShot A1100 IS pēcteči un iezīmē ievērojamu PowerShot A sērijas progresu.

PowerShot A3100 IS ir 12,1 MP sensors, savukārt lētākā PowerShot A3000 IS nodrošina 10,0 MP izšķirtspēju. Abām kamerām ir DIGIC III attēlu apstrāde, 4x optiskās tālummaiņas objektīvs un iestrādāta optiskā Image Stabilizer tehnoloģija, lai nodrošinātu spilgtus, detalizētus un skaidrus attēlus. Spilgts, 6,7 cm augstas izšķirtspējas LCD ekrāns nodrošina precīzu attēlu parādīšanu, ļaujot lietotājiem kadrēt un apskatīt ļoti skaidrus attēlus.

Jaunās PowerShot A495 un PowerShot A490 - divas lietotājam draudzīgas digitālās kompaktās kameras par pieņemamu cenu. Tās ir paredzētas izklaidei un ikdienas lietojumam. Aizstājot populāro PowerShot A480, jaunie modeļi apvieno izsmalcinātu dizainu un noapaļotas kontūras ar oriģinālo Canon objektīvu, kā arī gudru automātisku funkciju klāstu. Tām ir iespaidīgs dizains nelielā, vieglā korpusā.

PowerShot A3100 IS ir 12,1 MP sensors, savukārt lētākā PowerShot A3000 IS nodrošina 10,0 MP izšķirtspēju. Ar DIGIC III attēlu apstrādi, 4x optiskās tālummaiņas objektīvu un iestrādāto optisko Image Stabilizer tehnoloģiju abas kameras nodrošina spilgtus, detalizētus un skaidrus attēlus. Spilgts, 6,7 cm augstas izšķirtspējas LCD ekrāns nodrošina precīzu attēlu parādīšanu, ļaujot lietotājiem kadrēt un apskatīt ārkārtīgi skaidrus attēlus. PowerShot A495 un PowerShot A490 ir 10,0 MP sensors un oriģinālais Canon 3,3x optiskās tālummaiņas objektīvs, lai uzņemtu liela izmēra detalizētus attēlus.

Smart Auto režīms - vienkārši notēmējiet un fotografējiet

Smart Auto režīms ar Scene Detection tehnoloģiju automātiski atpazīst fotografēšanas apstākļus un piemēro optimālos attēla iestatījumus izcila attēla uzņemšanai. PowerShot A3100 IS, PowerShot A3000 IS un A495 automātiski nosaka līdz pat 18 dažādām fotografēšanas ainām. PowerShot A490 var noteikt līdz 13 ainām, lai iegūtu izcilus rezultātus, fotografējot saulainā dienā, niecīgā attālumā vai naktī. Smart Auto režīms parūpējas par visiem iestatījumiem, lietotājam nekas nav jādara, - fotografēšana ir vieglāka nekā jebkad.

Smart Auto ietver arī i-Contrast tehnoloģiju. Tā analizē attēlus, lai nodrošinātu lielisku ekspozīciju, piešķirtu lielāku spilgtumu un smalkākas detaļas tumšākos attēla laukumos, neizgaismojot pareizi atainotos laukus. Canon Easy režīms nodrošina izcili vienkāršus iestatījumus iesācējiem, deaktivējot lielāko daļu pogu un noņemot no ekrāna ikonas, lai varētu vienkārši notēmēt un fotografēt.

Smart Flash ekspozīcija uzlabo dabisko un apkārtējo apgaismojumu katrā kadrā, gudri pielāgojot zibspuldzes ekspozīciju atbilstoši objektam un fotografēšanas apstākļiem. Piemēram, dienas gaismā Smart Flash ekspozīcija noteiks un samazinās asas ēnas sejā, kas rodas, gaismai krītot leņķī, un attiecīgi automātiski ieslēgs zibspuldzi, lai izgaismotu tumšākas vietas. Zibspuldzes jauda tiek kontrolēta, arī fotografējot makrorežīmā - tiek novērsta pārmērīga ekspozīcija un saglabātas objekta detaļas, ja tiek fotografēts ļoti tuvu.

Face Detection tehnoloģija ļauj viegli fotografēt cilvēkus, izsekojot sejas un nodrošinot piemērotāko ekspozīciju un fokusu. Face Select & Track funkcijas nepieciešamības gadījumā ļauj izvēlēties no grupas vienu seju, savukārt Red-Eye Correction funkcija uztver un labo sarkano acu efektu, nodrošinot, lai ikviens izskatītos lieliski. Gudrā FaceSelf-Timer funkcija ļauj pašam fotogrāfam būt grupas bildēs - attēls tiek uzņemts tikai tad, kad kadrā parādās vēl viena seja (pieejama PowerShot A495, PowerShot A3000 IS un PowerShot A3100 IS).

Radoša fotografēšana ar minimālām pūlēm

Radošo fotografēšanas funkciju klāsts ietver Low Light režīmu, kas nodrošina attīstītu sniegumu problemātiskā apgaismojumā ar 2,0 MP izšķirtspēju. Jaunais Super Vivid režīms iedveš objektos jaunu dzīvību, piešķirot attēliem vairāk krāsu un nodrošinot uzlabotu efektu. Kamerām ir arī jaunais Poster Effect režīms, kas samazina krāsu daudzumu, lai uzņemtu retro izskata, plakātu stila attēlus.

PowerShot A3100 IS ir viegli pārlūkojama izvēlne ar padomiem un ieteikumiem ekrānā. Tas nodrošina vienkāršus kameras funkciju izskaidrojumus - to lietot ir ārkārtīgi viegli.

Papildus augstas kvalitātes fotoattēliem jaunās kameras uzņem VGA izšķirtspējas video ar skaņu, lai notikumus varētu iemūžināt arī kustībā. Jaunajām kamerām iekļautajā programmatūras paketē ir arī YouTubeTM augšupielādes funkcija, lai varētu augšupielādēt tieši no kameras internetā caur datoru.

PowerShot A3000 IS un PowerShot A3100 IS ir litija jonu akumulators. Vieglie un uzlādējamie litija jonu akumulatori ir nelieli un ērti paņemami līdzi; iespēja tos uzlādēt pēc vajadzības ir ļoti parocīga. PowerShot A490 un PowerShot A495 darbojas ar AA baterijām - lietotāji var nodrošināties ar papildu rezervēm.

Jaunās kameras ir saderīgas arī ar SDHC un SDXC atmiņas kartēm, kas nodrošina līdz pat 2 TB (tikai SDXC) ērtas un uzticamas atmiņas.

Jaunās Canon PowerShot kameras būs pieejamas Eiropā 2010.gada janvāra beigās. Vidējā mazumtirdzniecības cena būs: PowerShot A495 - 98 lati; PowerShot A490 - 77 lati; PowerShot A3000 IS - 112 lati; PowerShot A3100 IS - 140 lati.