No 12. līdz 15.jūlijam Latvijā notiks gadskārtējais starptautiskais fotofestivāls "Dzintara brīze 2010", kuru organizē Rīgas studija "Anna-Maria Art". Pasākums norisināsies atpūtas kompleksā "Sīļi", kas atrodas Jūrkalnes pagastā - 160 km no Rīgas jūras krastā.

Tas jau ir astotais pēc kārtas Latvijā rīkotais pasākums. Festivālā piedalīsies fotogrāfi no 8 valstīm: Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Ukrainas, Baltkrievijas, Vācijas, Francijas, kā arī preses pārstāvji.

Dalībniekus gaida piesātināta trīs dienu programma: semināri, meistarklases, darbs ar modeļiem, dalībnieku portfolio apspriešana, fotodarbu konkurss, tikšanās ar grandiem un kolēģiem.

Īss ieskats pasākuma programmā: fotogrāfijas grandi Gunārs Binde (Latvija), Aleksandrs Tjagni-Rjadno (Krievija), Romualdas Požerskis (Lietuva) un Grigorijs Jarošenko (Krievija) dalīsies savā pieredzē un meistarībā ar dalībniekiem, demonstrēs izstāžu darbus, no kuriem daudzi ir slaveni fotogrāfu aprindās. Pazīstamais krievu fotogrāfs Grigorijs Jarošenko uzstāsies semināra: "Fotogrāfija kā domāšanas veids un universāla valoda dzīvošanai un pastāvēšanai." Romualdas Požerskis (Lietuva) sagatavo specialo programmu - 36 minūtes filmu un fotogrāfijas par vislielāko postmodernisma festivālu pasaulē. Festivāla dalībniekiem tiks piedāvāta radoša tikšanās ar slaveno ukrainu fotomākslinieku Romanu Ratušnomu.

Festivāla rozīnīte ir "austā duša" jeb ekspertu veiktā dalībnieku portfolio izvērtēšana.

Festivāla ietvaros norisināsies tradicionālais fotodarbu konkurss "Ardievu, krīze". Uzvarētāji balvā saņems statuetes, kuras no koka un dzintara veidojis lietuviešu koktēlnieks Alberts Žulkus.

Festivāla žūrijas sastāvā: Gunārs Binde (Latvija), Aleksandrs Tjagni-Rjadno (Krievija), Grigorijs Jarošenko (Krievija), Romualdas Požerskis (Lietuva). Šogad žūrijas priekšsēdētājs būs Vladimirs Samarins - žurnāla "Russian ZOOM" galvenais redaktors.

Pasākuma mērķis ir veicināt starpkultūru sadarbību fotogrāfijas jomā starp Latviju un citām valstīm, nodrošināt apstākļus profesionāļiem un amatieriem pieredzes apmaiņai un mācībām, kā arī demonstrēt fotoskolu daudzveidību pasaulē, izceļot to īpatnības.

Papildu galvenajai balvai statuetei dalībnieki saņems arī nominācijas no žurnāla "Russian ZOOM" (Krievija): nominācija "Debija" - portfolio divas slejas (fotogrāfiem iesācējiem), portfolio 4-6 slejas - profesionāliem fotogrāfiem; no "Foto Travel" (Krievija) - autora fotoreportāžu.

Pasākumu atbalsta Lietuvas Fotomākslinieku savienība, žurnāli "Russian ZOOM" (Krievija), "ŌĪŅĪ Travel" (Krievija).

Papildu informācija:

htt