FujiFilm FinePix REAL 3D W3Izstādē "Photokina 2010" "Fujifilm" prezentēja jaunu 3D fotoaparātu - "FinePix 3D W3". Jaunais fotoaparāts rada iespēju baudīt 3D fotogrāfijas, 3D filmas HD izšķirtspējā un īpaši vienkāršu lietošanu- tiešsavienojumu ar jebkādu 3D televizoru.

"Fujifilm" 2009.gadā prezentēja pirmo pasaulē 3D fotoaparātu, bet šogad pārsteidza ar jaunu "FinePix 3D W3" fotoaparātu. Šis modelis no sava priekšgājēja atšķiras ar vēl mazāku un vieglāku korpusu (tikai 230 g), lielāku un labākas kvalitātes ekrānu, Auto 3D režīmu, stereo skaņas ierakstīšanu, filmēšanu HD izšķirtspējā un īpašām attēla pārskatīšanas iespējām.

"FinePix W3" turpina "Fujifilm" tradīciju - atkārto cilvēka vizuālo sistēmu, radot unikālas "Real 3D" iespējas - vienlaikus tiek izmantoti divi augstas kvalitātes objektīvi un divi CCD video sensori. 3D attēlu var pārskatīt vai redzēt ar "pliku" aci fotoaparāta 3.5 col. LCD ekrānā vai jebkādā 3D televizorā, izmantojot 1.4 HDMI mini savienojumu.

3D attēlus var baudīt vispusīgi- ne tikai fiksēt, filmēt un pārskatīt, bet arī baudīt 3D fotogrāfijas. Tikai pirms mēneša "Fujifilm" prezentētais DPR-1 3D termosublimāciju printeris, kas izmanto speciālu papīru 3D efekta iegūšanai, radīs lietotājiem jaunu, vēl nebaudītu iespēju brīvību.

"FinePix W3" ir ne tikai moderns 3D fotoaparāts, taču vienlaikus arī ierasts 2D fotoaparāts. No citiem 2D fotoaparātiem FinePix W3 atšķiras ar to, ka vienlaikus var veikt divas dažādas fotogrāfijas. Piemēram, fiksēt attēlu pietuvinot un plašā leņķī, veikt dažādas krāsas bilances fotogrāfijas vai fotografējot izmantot augstu vai zemu jūtīgumu.

Plānojams, ka "FinePix Real 3D W3" fotoaparāts Latvijas veikalos parādīsies novembra sākumā. Orientējoša mazumtirdzniecības cena - 300 LVL.


Par kompāniju SIA "Baltexfilm"

SIA "Baltexfilm" ir Japānas attēla un skaņas reproducēšanas iekārtu jomā strādājošās kompānijas "Fuji Photo Film" pārstāvji Latvijā. Kompānija strauji attīsta darbību digitālās fotogrāfijas jomā un piedāvā apbalvoto attēla reproducēšanas tehnoloģiju "Fujifilm EXR", kas ļauj fotoaparātam piemēroties apkārtējās vides apstākļiem, un pirmo pasaulē 3D attēla sistēmu, kas dod iespēju priecāties par 3D attēliem bez speciālām 3D brillēm.