Fujifilm FinePix F300EXRŠodien Fujifilm prezentēja vairākas digitālās kompaktkameras ar iespējām, kas līdz šim bija tikai digitālajās spoguļkamerās (DSLR), piemēram, ātrs autofokuss. Viens no prezentētajiem modeļiem ir FinePix F300EXR, kas būšot jau nopērkams 2010. gada augusta beigās. Tam ir jauni izstrādātais Super CCD EXR attēla sensors, kurā jau ir iestrādāts fāzes detektēšanas autofokusa sistēma. Tādejādi F300EXR spēj fiksēt fokusi nieka 0,158 sekundēs. Sliktas gaismas apstākļos autofokusa darbība nebūs tik precīza, tādēļ aparāts pats automātiski izvēlēsies tradicionālo kontrasta detektēšanas autofokusu.

 

FinePix F300EXR ir 12 Mpix un jauni izstrādāts 15x optiskā palielinājuma objektīvs (24-360mm 35mm sistēmā). Objektīvs, pateicoties dubultam slīdēšanas mehānismam, ievilktā veidā ir ļoti kompakts. Tādejādi korpusa biezums ir tikai 23mm. Fotoaparātam ir sensora tipa attēla stabilizācija, kas arī esot uzlabota, pateicoties jaunam žiroskopam. Attēla stabilizācija strādās gan fotografējot, gan filmējot arī garākus video klipus - tātad ne tikai īsu brīdi.
Salīdzinājumā ar priekšgājēju, uzlabots ir arī aizmugurējais ekrāns - tagad tam ir  3 collu ekrāns ar 460 000 pikseļu izšķirtspēju. Tāpat ir pievienots jauns Auto EXR režīms, kas izvēlas labāko režīmu - labākā izšķirtspēja, dinamiskais diapazons vai signāla trokšņu līmenis. Tagad iekļauta arī panorāmas funkcija, kas ļauj nofotografēt 360 grādu panorāmu.
ASV cena būšot ap 330 USD.
Papildus informācija un tehniskie dati pieejami mājas lapā www.fujifilm.com/finepix_f300exr