Canon eos 60DCanon laiž klajā jaunāko savas pasaulslavenās EOS digitālo SLR (DSLR) kameru sērijas modeli - EOS 60D. EOS 60D aizvieto EOS 50D un ir izstrādāta fotogrāfiem, kuri vēlas sasniegt jaunu prasmju līmeni. Kamera piedāvā lielisku sniegumu, dažādas radošas funkcijas, grozāmu LCD ekrānu un uzlabotu ergonomiku, lai foto entuziasti varētu uzņemt izcilus fotoattēlus un augstas izšķirtspējas video ar nepārspējamu, radošu rezultātu.
Liels ātrums, augsta izšķirtspēja

EOS 60D 18 MP APS-C sensors nodrošina detalizētu atainojumu un 1,6x objektīva fokusa attāluma palielinājumu, lai uzņemtu dažādos paplašinājumu plakāta izmēra attēlus[i]. Canon jaudīgā DIGIC 4 tehnoloģija ātri apstrādā attēlu informāciju, kas saņemta no CMOS sensora četru kanālu izvades, nodrošinot nepārspējamu krāsu atveidi, kā arī ātru līdz 5,3fps 58 pilnas izšķirtspējas JPEG attēlu nepārtraukto uzņemšanu.

Standarta ISO diapazons 100-6400 ir paplašināms līdz 12 800, vājā apgaismojumā nodrošinot vienmērīgus attēlus ar minimāliem traucējumiem. 9 punktu krusteniskā veida autofokusēšanas (AF) sistēma nodrošina arī ātru un precīzu fokusēšanu. Objektīviem, kuru ātrums pārsniedz f/2.8, ir papildu īpaši jutīgais centra punkts, kas ļauj fotogrāfiem mākslinieciski izmantot laukuma dziļumu, uzņemot portretus vai izceļot ainas atmosfēru.

EOS 60D ir Canon iFCL mērīšanas sistēma, kas pirmoreiz izmantota populārajā EOS 7D ar 63 zonu Dual-Layer sensoru. Informācija par objekta atrašanās vietu tiek iegūta no automātiskās fokusēšanas sistēmas un tiek apvienota ar krāsu un apgaismojuma nolasījumiem, nodrošinot konsekventi precīzu ekspozīciju jebkādos apstākļos. Integrētais Speedlite raidītājs nodrošina kameras vadību arī ar vairākām ārējām zibspuldzēm, lai radoši strādātu ar apgaismojumu.

Fotografējiet no visiem leņķiem

Jaunajam 7,7cm (3,0") grozāmajam LCD ekrānam ir 3:2 paplašinājums un 1 040k punktu izšķirtspēja, kas piedāvā vairāk iespēju un ļauj fotogrāfiem neticami detalizēti apskatīt uzņemtos attēlus. Grozāmais platais LCD palīdz kadrēt uzņēmumus no sarežģītiem leņķiem, un to var pozicionēt ar Live View, lai izveidotu nepieciešamo kompozīciju, ja nav iespējams izmantot skatu meklētāju. Vienā mirklī tiek uzlabota iespēja uzņemt dzīvniekus, kadrus virs galvas vai zemes līmenī. Ekrāna virsmai ir pretatspīduma ūdensdrošs pārklājums, kas aizsargā ekrānu, tādēļ attēls ir skaidri saskatāms arī spilgtā apgaismojumā no dažādiem leņķiem.

Radošās iespējas

Jaunā Basic+ funkcija ļauj fotogrāfiem viegli piešķirt attēliem radošas nianses, neuztraucoties par iestatījumu maiņu. Iespējams padarīt ainu telpiskāku, fotografējot atbilstoši apgaismojuma un ainas veidam un izmantojot Portrait, Landscape, Close-Up, Sport, Night Snapshot vai Creative AUTO režīmu. Fotografējot Basic + režīmā, iespējams panākt dažādus efektus, izmantojot Daylight, Cloudy, Sunset vai pirmsiestatītos attēlu stilus, tajā skaitā Vivid, Soft, Warm vai Monochrome.

EOS 60D ir izstrādāta, lai palīdzētu tiem, kuri vēlas paplašināt savu radošo skatījumu, tāpēc ietver dažādas jaunas funkcijas, kas palīdz uzņemt labākus attēlus, un kamerā iekļautus efektus, lai pievienotu attēlam papildu dimensiju. Jaudīgais DIGIC 4 procesors atbalsta kameras RAW attēlu apstrādi, lai fotogrāfi varētu rediģēt tādus iestatījumus kā spilgtums, kontrasti, baltās krāsas līdzsvars, perspektīvas deformācija vai hromatiskā aberācija. Rediģētos attēlus var saglabāt kā JPEG, gatavus drukāšanai vai augšupielādei datorā vai tīmeklī.

Fotogrāfiem, kuri saviem attēliem vēlas pievienot pēcapstrādes efektus, neizmantojot dārgu programmatūru, EOS 60D piedāvā jaunu radošo filtru klāstu, ko var izmantot tieši kamerā. Filtri ietver Grainy B/W, Soft Focus, Toy Camera efektu un Miniature efektu, piešķirot attēliem atšķirīgu noskaņu, ļaujot fotogrāfiem izveidot tematisku kolekciju, piemēram, izmantojot Grainy B/W, attēliem var piešķirt reportāžas stilu, vai izlīdzināt ādas toni portretos - ar Soft Focus.

EOS filmas: Full HD video ar pilnīgu vadību

Lai neierobežotu fotogrāfu radošumu, EOS 60D uzņem 1920x1080p HD video ar atšķirīgu kadru ātrumu, ko var izvēlēties lietotājs, ietverot 30, 25 un 24fps,kā arī 720p video ar 60 un 50fps. Ir pieejams arī Movie Crop režīms, kas ieraksta ar centrālo 640x480 pikseļu sensora laukumu, nodrošinot efektīvu palielinājumu, kas apm. 7 reizes pārsniedz objektīva fokusa attālumu.

Pilnībā manuālā vadība Movie režīmā ļauj fotogrāfiem izmantot savus ekspozīcijas un fokusa iestatījumus, kā arī lietot efektus, ko piedāvā Canon EF objektīvu plašais klāsts. Ārējā stereo mikrofona ligzda un iespēja regulēt skaņas ieraksta līmeni nodrošina skaņas ieraksta atbilstību video attēla kvalitātei, ierakstot apraides kvalitātes skaņu.

Tiem, kuri vēlas kopīgot attēlus ar draugiem un radiem, integrēts HDMI ports ir saderīgs ar Consumer Electronics Control (HDMI-CEC), ļaujot apskatīt attēlus un video jebkurā saderīgā HD televizorā un vadīt ar TV tālvadības pulti.

Izstrādāts dažādām iespējām

EOS 60D ir pilnībā jauns korpusa dizains, kas apvieno ergonomiski uzlabotu, liektu formu un jaunu pogu izvietojumu, lai fotogrāfi varētu viegli un ātri mainīt iestatījumus. Bieži izmantotās kameras vadības funkcijas ir apkopotas vienuviet, atvieglojot piekļuvi, savukārt Quick Control Dial, Multi-controller un SET pogas ir apvienotas vienā Multi Control Dial, ļaujot fotogrāfiem ātri ar īkšķi vadīt izvēlni un ievadīt iestatījumus. Režīmu taustiņam ir arī slēdzis, novēršot nejaušas izmaiņas iestatījumos uzņemšanas laikā.

Īpaša Quick Control poga ļauj fotogrāfiem nekavējoties piekļūt visbiežāk lietotajiem fotografēšanas iestatījumiem un atskaņošanas vadībai. Tāpat ir iespējams mainīt vairāku pogu funkcijas, ļaujot fotogrāfiem pielāgot kameru savām vajadzībām. Lai uzņemtu ainavas ar perfektu horizonta līmeni, skatu meklētājā vai Live View var tikt parādīts horizontālais Electronic Level, lai palīdzētu izveidot kompozīciju un attēlam nebūtu nepieciešama pēcapstrāde.

EOS 60D ir viens no jaunākajiem Canon modeļiem, kas atbalsta lielas ietilpības SDXC atmiņas kartes, nodrošinot līdz pat 2 TB vietu, lai fotogrāfi varētu tupināt uzņemt HD video un pilnas izšķirtspējas RAW un JPEG attēlus, nemainot kartes. Lai ērtāk pārvaldītu lielākas attēlu bibliotēkas, fotogrāfi mīļākajiem attēliem var pievienot vērtējumu no 1 līdz 5, lai tos viegli varētu atrast un apskatīt. Pārsūtot attēlus no kameras uz datoru, atzīmes joprojām ir redzamas, izmantojot dažādas attēlu rediģēšanas un pārvaldīšanas programmas, tostarp Canon DPP programmatūru.

Kopīgojiet mirkli

Bezvadu satura pārsūtīšanas nolūkā EOS 60D ietver Eye-Fi connected funkcijas[ii]. EOS 60D lietotāja interfeisā ir īpaša Eye-Fi sadaļa, lai varētu izslēgt WiFi funkcijas, kad tās nav nepieciešamas, tādējādi taupot akumulatora enerģiju.

EOS 60D raksturīgākās funkcijas:

* 18 MP APS-C CMOS sensors
* Uzlabotas radošas funkcijas ar Basic +
* Grozāms 7,7cm (3,0") 3:2 papl. LCD
* Full HD filmas ar manuālo vadību
* DIGIC 4
* ISO 100-6400, H:12 800
* 5.3fps uzņemšana līdz pat 58 JPEG attēliem
* 9 punktu krusteniskā veida AF sistēma
* iFCL mērīšana ar 63 zonu Dual-layer sensoru
* Integrēts Speedlite raidītājs
* RAW apstrāde kamerā


[i]1:1, 16:9, 4:3 papildus standarta 3:2 paplašinājumam


Nav garantijas, ka šis izstrādājums atbalsta Eye-Fi kartes funkcijas (tostarp bezvadu sūtīšanu).Ja rodas problēmas ar Eye-Fi karti, sazinieties ar kartes ražotāju.Ņemiet arī vērā, ka daudzos reģionos ir nepieciešams Eye-Fi karšu lietošanas apstiprinājums.Bez šāda apstiprinājuma kartes lietošana nav atļauta.Ja nezināt, vai karte ir apstiprināta lietošanai kādā reģionā, lūdzu, sazinieties ar kartes ražotāju.