AF-S DX Micro NIKKOR 40 mm f/2.8 GUzņēmums Nikon paziņo, ka šodien tiek laists klajā jauns DX formāta 40 mm makro objektīvs, kas paredzēts tuvplānu fotografēšanai. Objektīvs ir izstrādāts, lai tvertu vissmalkākās detaļas, un, pateicoties tā atveides koeficientam 1:1, fotogrāfi var uzņemt dabīgus attēlus izcilā kvalitātē. Šis ir lielisks veids, kā fotografēt lietas, kas nav saskatāmas ar aci, tāpēc objektīvs ir lieliski piemērots fotografēšanas entuziastiem, kas aizraujas ar tuvplānu attēlu uzņemšanu.

Nikon Europe Objektīvu, piederumu un programmatūras nodaļas Produktu grupas vadītājs Zurabs Kiknadze (Zurab Kiknadze) komentēja: "Izmantojot šo profesionālo makro objektīvu, fotogrāfi var tvert sarežģītas detaļas, kuras nav iespējams fotografēt, lietojot komplektā ietverto standarta objektīvu. Šis ir ērts veids, kā atklāt makro fotografēšanas pasauli, turklāt, pateicoties objektīva pielāgojamībai, to var izmantot arī citās fotografēšanas situācijās."

Pietuvināšana

Šis DX formāta 40 mm objektīvs ir jaunākais modelis uzņēmuma, kas pieejams Nikon piedāvāto Micro NIKKOR objektīvu klāstā, un, izmantojot šo objektīvu ar FX formāta digitālajām vienobjektīva spoguļkamerām, tas nodrošina 60 mm platu attēla leņķi. Ņemot vērā fokusēšanas attālumu 0,163 m (no fokusēšanas plaknes) un atveides koeficientu 1:1, šis objektīvs ir lieliski piemērots makro fotografēšanai, lai uzņemtu izcilus tuvplānus. Pateicoties ātram maksimālajam apertūras atvērumam f/2,8, fotografēšanas objektus var izcelt uz interesanti izplūduša fona, turklāt attēli, kas uzņemti vājā apgaismojumā un turot kameru rokās, ir skaidrāki.

Klusa darbība

Neatkarīgi no tā, ko fotografējat tuvplānā - kukaini vai zieda putekšņlapu -, ir nepieciešama īpaša precizitāte, lai uzņemtu lielisku tuvplānu. Šis kompaktais un ērti lietojamais objektīvs ir aprīkots ar Nikon ekskluzīvo kluso viļņu motoru, kas nodrošina precīzu un īpaši klusu autofokusa darbību un ļauj uzņemt tuvplānus, netraucējot fotografējamo objektu. Ērta fokusēšana ir uzlabota ar M/A fokusa režīmu, kuru izmantojot varat manuāli pielāgot autofokusa iestatījumus atbilstoši fotografēšanas situācijai, - tas novērš nepieciešamību fiziski pārslēgt autofokusu un manuālo fokusu.

Maza pasaule lielā mērogā

Šis objektīvs atklāj dažādu apslēpto rakstu, materiālu un detaļu pasauli, jo, izmantojot objektīvu, fotogrāfi var uzņemt attēlus, kuros būs precīzi atveidotas vissmalkākās detaļas. Fotografēšanas entuziasti var uzņemt izcilas kvalitātes makro attēlus, turklāt objektīvs ir lieliski piemērots arī portretu uzņemšanai un vispārējai fotografēšanai.

Objektīva aptuvenie izmēri ir 68,5 × 64,5 mm, un tā aptuvenais svars ir 235 g; objektīvs ir aprīkots ar metāla stiprinājumu ar gumijas blīvi un tiek piegādāts komplektā ar objektīva pārsegu HB-61 un mīkstu objektīva somu CL-0915.