Nikkor AF-S 300mm f/2.8G ED VR IIŠodien uzņēmums Nikon Europe paziņo par jaunu īpaša telefoto objektīvu, ar kuru tiks aizstāts objektīvs AF-S VR NIKKOR 300 mm f/2,8G IF-ED. Objektīvā AF-S NIKKOR 300 MM F/2,8G ED VR II ir izmantota jaunās paaudzes vibrāciju samazināšanas tehnoloģija (VR II) un jauns A/M fokusa režīms, tāpēc tas ir lieliski piemērots sporta notikumu, kustīgu objektu un savvaļas dzīvnieku fotogrāfiem. Šis objektīvs ir izstrādāts tiem, kuri fotografēšanu uztver nopietni.

Nikon Europe objektīvu, piederumu un programmatūras nodaļas produktu grupas vadītājs Zurabs Kiknadze (Zurab Kiknadze) saka: "Objektīva AF-S NIKKOR 300 MM F/2,8G ED VR II salīdzinoši mazais svars un kompaktais izmērs padara to par lielisku izvēli īpaša telefoto fotografēšanai, turot kameru rokās, it sevišķi tad, ja objektīvs tiek lietots kopā ar telepārveidotāju. Jaunā VR II sistēma nodrošina kompensāciju par četrām vai vairāk pozīcijām, padarot to par ļoti praktisku risinājumu ziņu un savvaļas dzīvnieku fotogrāfiem". NIKKOR objektīvu attīstībā atspoguļojas uzņēmuma mērķis: izstrādāt tādu produktu klāstu, kas maksimāli atbilst fotogrāfu vajadzībām. Tas arī nostiprina augstas veiktspējas NIKKOR objektīvu klāstu.



Asāki attēli, fotografējot kustīgus objektus
Objektīvs AF-S NIKKOR 300 MM F/2,8G ED VR II ir aprīkots ar iebūvēto otrās paaudzes vibrāciju samazināšanas tehnoloģiju (VR II). Pateicoties šai tehnoloģijai, var fotografēt ar aizvara ātrumu, kas ir par četrām pozīcijām lēnāks. Tādējādi var iegūt asākus attēlus, izmantojot kameru, kas paredzēta fotografēšanai, turot to rokās. Izmantojot jauno A/M režīmu (papildus esošajiem M/A un M režīmiem), autofokusa prioritāti var ieslēgt pat tad, ja fotografēšanas laikā tiek izmantots fokusa gredzens. Šis objektīvs atbilst visām to cilvēku prasībām, kuri profesionāli nodarbojas ar kustīgu objektu fotografēšanu. Tā svars ir 2900 g mārciņas.

Izstrādāts izmantošanai jebkādā vidē
Šis īpaša telefoto objektīvs ir izstrādāts, domājot par fotogrāfiem, un tajā ir izmantota tāda pati optiskā sistēma kā šī objektīva priekšgājējos. Fotogrāfi, kuriem nepieciešams ļoti liels ātrums un klusa darbība savvaļas dzīvnieku fotografēšanai, var paļauties uz autofokusu ar iebūvētu Silent Wave motoru, kas palīdz neiztraucēt dzīvnieku dabisko rīcību. Runājot par daudzveidīgo funkciju klāstu, jānorāda, ka šis objektīvs ir arī cieši noslēgts, lai nodrošinātu aizsardzību pret putekļiem un mitrumu. Tādējādi fotogrāfi var strādāt neatkarīgi no apstākļiem. Turklāt objektīva konstrukcijā ir ietverti vienpadsmit elementi astoņās grupās, kā arī trīs ED stikla elementi un nanokristālu pārklājums.

Tas ir profesionāls supertelefoto objektīvs ar ātru apertūras izmaiņu. Objektīvā iebūvēta Nikon otrās paaudzes vibrāciju samazināšanas sistēma un izmantots nanokristālu pārklājums īpaši skaidru attēlu uzņemšanai arī nepietiekama apgaismojuma apstākļos. Var lepoties ar izcilu attēlu asumu uz visas tā virsmas, ātru, klusu autofokusu un pret laika apstākļu iespaidu pasargātu magnija sakausējuma korpusu, kurš godam spēj darboties visprasīgākajās profesionāla pielietojuma jomās.

Galvenās funkcijas:
• Supertelefoto objektīvs ar ātru apertūras izmaiņu.
• Fokusa attālums: 300 mm (DX ekvivalents: 450 mm).
• Vibrāciju samazināšanas II (VR II) stabilizācijas sistēma ar režīmiem Normāls un Aktīvs. Ļauj izmantot aizvara ātrumus, kas ir pat par 4 iedaļām lēnāki.
• Nanokristālu pārklājums samazina attēlu pārklāšanos un uzliesmojumu.
• Trīs fokusa režīmi: tūlītējs manuālais ar bloķēšanu (M/A), manuālā (M) un tūlītējs automātiskais ar bloķēšanu (A/M), kurš piešķir prioritāti autofokusam, arī izmantojot fokusa gredzenu.
• Tuvākais fokusa attālums: 2,3 m AF režīmā; 2,2 m MF režīmā.
• Trīs ED (ļoti zemas izkliedes) stikla elementi nodrošina īpaši skaidru attēlu.
• SWM (Silent Wave Motor) ātram un klusam autofokusam.
• Komplektā iekļauts noņemams pārsegs un mīksts futrālis.

Tehniskie dati:

Fokusēšanas attālums

300 mm

Maksimālais diafragmas atvērums

f/2.8

Minimālais diafragmas atvērums

f/22

Objektīva uzbūve

11 elementi 8 grupās (ar trijiem 3 ED stikla elementiem un nanokristālu pārklājumu)

Attēla leņķis

8°10' (5°20' ar Nikon DX formātu)

Tuvākais fokusēšanas attālums

2,3 m/7,5 pēdas AF režīmā; 2,2 m/7,2 pēdas MF režīmā

Maksimālais atveides koeficients

0,16x

Diafragmas lāpstiņu skaits

9 (noapaļotas)

Filtra/pierīces izmēri

52 mm

Diametrs x garums (objektīva savienojuma paplašinājums)

Aptuveni 124 x 267,5 mm/4,9 x 10,5 collas

Svars

Aptuveni 2,900 g/6,4 mārciņas

Komplektā esošie piederumi

Uzliekams objektīva priekšējais vāciņš, aizmugurējais objektīva vāciņš LF-1, objektīva vāciņš HK-30, pusmīksts futrālis CL-L1, atsevišķs maciņš filtriem, uzskrūvējams NC filtrs ar 52 mm vītni, siksna LN-1

Nikkor AF-S 300mm f/2.8G ED VR II pārdošanā parādīsies 2010. gada janvārī par aptuveni 6000 USD.