OmniVision 5 mpix SOC attēlu sensors ov5642OmniVision ir līderis CMOS attēlu sensoru piegādēs un tagad tas ir prezentējis pasaulē pirmo ¼ collu 5 megapikseļu system-on-chip (SOC) attēlu sensoru, kas bāzēts uz jauno OmniBSI tehnoloģiju. Jaunais OV5642 sensors ir modernākais uz doto brīdi un piedāvā augstu attēla kvalitāti sliktos gaismas apstākļos (>500mV/Lux-sek).
Jaunais attēlu sensors būs ideāli piemērots plāniem fotoaparātiem, mobilajiem telefoniem un citām mobilajām ierīcēm.
Šajā attēlu sensorā ir iestrādāts arī TrueFocus attēlu apstrādes procesors, kas uzlabo ļoti daudz lietas attēlu kvalitātē - extended depth of field (EDoF) izmantojot tradicionālo objektīvu tehnoloģiju, trokšņu slāpēšana, gamma un krāsu korekcijas algoritmi bez detaļu zaudēšanas, attēlu asināšana bez krāsu aizstāšanas u.c. Bez tam OV5642 piedāvā attēla stabilizāciju, sīkattēlu veidošanu un marķēšanu, lai ātrāk varētu apskatīt attēlus. Tāpat šis SOC sensors piedāvā video filmēšanu ar 15 kadriem sekundē (fps). 720p High Definition (HD) 60 fps un 1080p HD video 30 fps.
2009. gada sākumā tiek plānots palaist šo attēla sensoru masveida ražošanā. Vairāk informācijas par to var uzzināt mājas lapā ovt.com