Panasonic DMC-FS15Kompānija Panasonic, kas ir viena no lielākajām sadzīves elektronikas ražotājām visā pasaulē, izstrādājusi jaunu 12,1 megapikseļa FS sērijas fotokameru DMC-FS15 ar 29 mm platleņķa Leica DC objektīvu ar pieckārtīgu optisko tālummaiņu (35 mm ekvivalents: 29-145 mm). FS sērijas fotoaparāts lietotājam nodrošina vieglu un parocīgu izmantošanu un augstas kvalitātes fotogrāfijas.

Lai atvieglotu cilvēkiem fotoattēlu uzņemšanas procesu, Panasonic jaunajā fotokamerā iestrādāja inteliģento autorežīmu, kas būtiski atvieglo fotografēšanu un ļauj izvairīties no nevēlamiem defektiem un kļūdām uzņemšanas procesā. Šis režīms papildināts ar autofokusa sekošanas funkciju un inteliģento ekspozīciju. Pirmā automātiski seko objektam, kuram uzstādīta autofokusa sekošana. Šī funkcija darbojas pat tad, ja objekts atrodas kustībā, un palīdz uzņemt skaidras, labi nofokusētas un asas fotogrāfijas. Inteliģentā ekspozīcija palīdz uzņemt dabiskus attēlus, apslāpējot nevēlamus ēnojumus un izgaismojumus. Tāpat FS15 pastāvīgi kontrolē gaismas avotus un automātiski aktivizē pretgaismas kompensācijas funkciju, ja tiek konstatēts, ka gaismas avots atrodas aiz objekta, ko lietotājs vēlas uzņemt. Fotoaparātam uzlabota arī sejas noteicēja funkcija, kas tagad spēj atpazīt cilvēka seju pat tad, ja tā kustas vai novērsta no kameras.

Jaunajā fotokamerā inteliģento autorežīmu iespējams aktivizēt ar pogu, kas atrodas ierīces augšpusē. Līdzko kameras lietotājs būs uzstādījis inteliģento autorežīmu, iepriekš minētās funkcijas kamera uzstādīts automātiski un lietotājam vairs nebūs jāuztraucas par to iestatīšanu manuāli.

FS15 ir kompakts fotoaparāts, kas aprīkots ar 2,7 collu 230 000 punktu augstas izšķirtspējas šķidro kristālu ekrānu. Tajā iestrādāta inteliģentā LCD funkcija, kas automātiski nosaka gaismas apstākļus un kontrolē šķidro kristālu ekrāna gaišuma līmeni, lai gādātu par iespējami skaidrāku attēla atveidošanu ekrānā.

FS15 veikalos būs nopērkams sudraba, melnā un zilā krāsā.

Panasonic Corporation ir viena no pasaulē vadošajām biznesa, industriālās un sadzīves elektronikas ražotājām pasaulē. Tās galvenā mītne atrodas Osakā, Japānā. Kompāniju veido vairāk nekā 650 uzņēmumi ar vairāk nekā 320 000 darbinieku visā pasaulē. Tā ražo un pārdod vairāk nekā 15 000 dažādu produktu. Kompānijas konsolidētais neto apgrozījums finanšu gadā, kas noslēdzās 2008. gada 31. martā, sasniedza 90,7 mljrd. ASV dolāru (aptuveni 43 mljrd. latu).