Panasonic LS85Kompānija Panasonic izstrādājusi jaunu 8,1 megapikseļa fotokameru DMC-LS85, kas darbojas, pateicoties AA tipa baterijām. Tā kā šīs kameras priekšgājējs LS80 guva lielu popularitāti, tad Panasonic nolēma izstrādāt jaunu ierīci uz iepriekšējā fotoaparāta bāzes. LS85 ir 4x optiskā tālummaiņa un F2,8 augstas kvalitātes LUMIX DC VARIO objektīvs (35 mm ekvivalents: 33-132 mm).

Panasonic jaunajā kamerā iestrādāja inteliģento autorežīmu, kas atvieglo fotografēšanu un ļauj izvairīties no nevēlamiem defektiem un kļūdām uzņemšanas procesā. Šis režīms ietver četras galvenās funkcijas: optisko attēla stabilizēšanas sistēmu (Mega O.I.S.), inteliģento ISO kontroli, inteliģento kompozīcijas izvēli un sejas noteicēju. Optiskā attēla stabilizēšanas sistēma novērš roku trīcēšanas efektu, bet inteliģentā ISO kontrole nepieļauj attēlu izplūšanu. Inteliģentās kompozīcijas izvēles funkcija iestata piemērotāko kompozīcijas režīmu iecerētajai fotogrāfijai, automātiski izvēloties to no visbiežāk lietotājiem kompozīcijas režīmiem, piemēram, portrets, ainava, nakts portrets u.c. Savukārt sejas noteicējs atpazīst cilvēka seju, lai automātiski uzstādītu fokusu un atbilstošo ekspozīciju. Pateicoties ātrā autofokusa funkcijai, fotokamera uzsāk fokusēšanos objektam, pat līdz pusei nepiespiežot slēdža pogu, tādējādi samazinot autofokusa laiku.

Līdzko kameras lietotājs būs uzstādījis inteliģento autorežīmu, viņam vairs nebūs jāraizējas par manuālu funkciju iestatīšanu atbilstoši fotografēšanas apstākļiem, inteliģentais autorežīms to paveiks cilvēka vietā.

LS85 iestrādāts 2,5 collas lielas šķidro kristālu ekrāns ar 230,000 punktu augstu izšķirtspēju un inteliģento LCD funkciju, kas automātiski nosaka gaismas apstākļus un kontrolē šķidrā kristāla ekrāna gaišuma līmeni, lai gādātu par pēc iespējas skaidrāku attēla atveidošanu ekrānā.

Aplūkojot uzņemtos fotoattēlus, iespējams iestatīt skaņas efektus, piemēram, lietotāja mīļāko dziesmu, tādējādi padarot attēlu apskati patīkamāku. Tāpat fotokamera piedāvā iespēju uzņemt videomateriālus ar skaņu, izmantojot mikrofonu.

Šī fotokamera piemērota cilvēkiem, kuriem nepieciešama viegli lietojama ierīce ātrai fotogrāfiju uzņemšanai, tā ir ideāli piemērota fotogrāfiem - iesācējiem. LS85 būs pieejama sudraba, melnā un rozā krāsā.

Panasonic Corporation ir viena no pasaulē vadošajām biznesa, industriālās un sadzīves elektronikas ražotājām pasaulē. Tās galvenā mītne atrodas Osakā, Japānā. Kompāniju veido vairāk nekā 650 uzņēmumi ar vairāk nekā 320 000 darbinieku visā pasaulē. Tā ražo un pārdod vairāk nekā 15 000 dažādu produktu. Kompānijas konsolidētais neto apgrozījums finanšu gadā, kas noslēdzās 2008. gada 31. martā, sasniedza 90,7 mljrd. ASV dolāru (aptuveni 43 mljrd. latu).