top 4 fotoJau rakstījām par 30 labākajiem fotoaparātiem dinamiskā diapazona ziņā, bet tagad jaunais Nikon D3x ir ienācis tirgū ar pārsteidzošiem rādītājiem, atstājot visus konkurentus aiz muguras. Tai skaitā ir apdzīti arī vecie FujiFilm modeļi, tiesa gan pavisam nedaudz. Toties kopējos rādītājos ir uzrādīti ļoti labi rezultāti pie 24.9 megapikseļu izšķirtspējas. Attēla kvalitātes ziņā šim modelim tirgū pagaidām konkurentu nav, jo tuvākie konkurenti kā Canon un Sony ir atstāti stipri iepakaļ.
Pievienotajā attēlā redzamas Top 4 fotokameras ar labākiem sensora rādītājiem: Nikon D3x 88 punkti, Nikon D3 80.6 punkti, Nikon D700 80.5 punkti un Canon EOS 1Ds Mark III ar 80.3 punktiem. Kā redzat, tad līderis nopietni atrāvies no pārējiem modeļiem. Kā informē DxO Labs, tad 15 punktu starpība ir ekvivalenta vienam pilnam stopam, jeb varat fotografēt uz pusi tumšākā telpā/apstākļos. Cerams, saprotat cik tas ir nozīmīgi.
DxO Labs testē visus fotoaparātus bez objektīviem, tādēļ šie testi ir pagaidām pasaulē visprecīzākie, jo testu neietekmē objektīva kvalitāte. Tāpat tiek analizēti RAW attēli, kas nav atkarīgi no fotoaparāta vai programmatūras spējām. DxO ir nopietnākie testēšanas biznesā, kas pārdod savu analītiskas rīkus un servisus fotoaparātu ražotājiem, kā arī citiem gribētājiem. Tomēr visu viņi netestē un tādēļ fotoaparātiem ir svarīgi arī citi parametri, piemēram, aufotfokuss, fotoaparāta darbības ātrums, optika, interfeiss, aksesuāri, lietotāju atbalsts, savietojamība ar citu ražotāju produktiem utt.
Nikon vienkārši ir malači, ka spējuši Sony ražoto sensoru tā uzlabot, ka pārspēj gan Sony A900 aparāta rādītājus, gan arī visus Canon 1Ds Mark III rādītājus. Lietotājus vienīgais neziņā atstāj tā lielā cenu starpība - kādēļ tik daudz jāpārmaksā par dažiem megapikseļiem, kas tāpat bieži nav vajadzīgi. Atšķirība tomēr ir dēļ dārgākām tehnoloģijām sensoru ražošanā, kā arī tas, ka šie aparāti tiek ražoti mazākos daudzumos un līdz ar to ir lielākas ražošanas izmaksas. Vairāk par sensora atšķirībām var lasīt pie Canon.
nikond3x canon1ds mark iiiDxOMark saraksts mūs iespējams pārsteigs tuvākajās nedēļās ar jauniem DxO Labs testēšanas rezultātiem ar vidējā formāta digitālajiem fotoaparātiem, kuriem sensora izmēri ir divreiz lielāki nekā pilnformāta fotoaparātiem. Tas ļaus salīdzināt cik liela ir atšķirība starp augstākā līmeņa fotoaparātiem studijai un 35mm formāta digitālajiem fotoaparātiem.