nikon_af_s_dx_nikkor_35mm_f1.8gNikon ar lepnumu paziņo par pavisam jauno plašas diafragmas/atvēruma DX NIKKOR formāta objektīvu AF-S DX NIKKOR 35mm f/1,8 G. Šim objektīvam ir ātra maksimālā diafragma/atvērums f/1,8, lai nodrošinātu izcilu skatu meklētāju un skaistu fona izplūdumu ar mazāku lauka dziļumu. Tas ietver arī NIKKOR īpaši kompakto Silent Wave Motor (SWM) gredzena tipu klusai un precīzai fokusēšanai, kā arī nodrošina autofokusa funkciju kamerās bez iebūvēta motora, piemēram, Nikon D40 un Nikon D60.

"Šis objektīvs ir lieliska radoša opcija papildus komplektā iekļautajiem objektīviem, ko daudzi klienti iegādājas kopā ar savām kamerām," saka Ludoviks Drīns, Nikon Europe produktu daļas vadītājs. Pēc tam viņš piebilst: "Mēs ceram, ka klientiem, jo sevišķi fotogrāfijas studentiem, šis objektīvs šķitīs pieņemama izvēle sava fotografēšanas aprīkojuma papildināšanai."


AF-S DX NIKKOR 35 mm f/1,8 G

Ar kompakto, vieglo dizainu AF-S DX NIKKOR 35 mm f/1,8 G nodrošina augstu reprodukcijas spēju un attēla kvalitāti, ar ko NIKKOR objektīvi ir slaveni, saglabājot pieņemamu cenu. Silent Wave Motor (SWM) gredzena tips piedāvā klusu AF darbību. Lai gan visas objektīvu grupas fokusēšanas laikā tiek pārbīdītas, priekšējais elements un filtra savienojums nepagriežas un objektīva muciņas garums nemainās, kas ir noderīgi, uzņemot tuvplānus vai izmantojot filtra SB-200 bezvadu attālinātās zibspuldzes ierīces.

Objektīva AF-S DX NIKKOR 35 mm f/1,8 G optiskais dizains piedāvā jaunu attēlu izskatu un sajūtu, salīdzinot ar attēliem, kas uzņemti ar tālummaiņas objektīviem, un tā izmēri ir lieliski piemēroti neuzkrītošu momentuzņēmumu un ainavu fotografēšanai ar attēla leņķi, kas līdzinās tam, ko redz cilvēka acs. Pateicoties tā apaļajai septiņu lāpstiņu diafragmas atverei, elementi, kas atrodas ārpus fokusa, šķiet daudz dabiskāki. Kad objektīvs ir uzstādīts DX formāta SLR kamerai, attēla leņķis ir 35 mm ekvivalents 50 mm fokusēšanas garumam.

Objektīvam AF-S NIKKOR 35 mm f/1.8 G ir divi fokusēšanas režīmi, M/A (manuālās prioritātes autofokuss) un M (manuālais fokuss). M/A režīms AF darbības laikā ļauj ātri pārslēgties uz manuālo režīmu. Objektīvs ir aprīkots arī ar gumijas izolāciju, lai samazinātu mitruma iekļūšanu savienojuma daļās, un tas var samazināt fokusu līdz 0,3 metriem (0,98 pēdām).


Specifikācija

FormātsDX formāts
Fokusēšanas garums 35 mm
Maks./min. diafragma/atvērumsf/1,8–22
Objektīva uzbūve8 elementi 6 grupās (ar vienu hibrīda asfērisko objektīvu)
Fotoattēla leņķis 44°
Minimālais fokusa attālums 0.3 m
Maks. reprodukcijas attiecība0,16 x
Diafragmas lāpstiņu skaits7 (noapaļotas)
FokusēšanaAutofokuss ar iebūvētu SWM un manuālu fokusēšanos
Filtra/pierīces lielums52 mm
Diametrs x garums Approx. φ70 x 52.5 mm
SvarsAptuveni 210 g

Objektīvs AF-S DX NIKKOR 35 mm f/1,8 G ir aprīkots ar 52 mm uzliekamu priekšējo objektīva vāciņu LC-52, aizmugures objektīva vāciņu LF-1, bajonetes pārsegu HB-46 un elastīgu objektīva maisiņu CL-0913.

Pārdošanā šis objektīvs varētu parādīties 2009. gada martā par aptuveni 200 USD.