leica-sf-58Sākot ar 2009. gada martu par 600 EUR būs pieejama jauna Leica sistēmas zibspuldze. Tās tehniskie dati - vadošais skaitlis līdz 58, integrēts dubultais reflektors platleņķim, USB pieslēgums programmaparatūras atjaunināšanai, fokusa attālums 24-105mm, TTL atbalsts, automātiskā fill-in gaismošana un citas lietas, kas ļoti atgādina Mecablitz 58 AF-1.
Metz savu zibspuldzi prezentēja 2008. gada rudenī par aptuveno cenu 300 EUR, kas ir divreiz mazāka par Leica SF 58 zibspuldzi. Laikam jau par zīmolu attiecīgi ir jāmaksā vairāk, jeb par sarkano punktu uz zibspuldzes. Vienīgais Metz zibspuldze paredzēta Canon, Nikon, Pentax, Samsung, Sony un Four-Thirds fotoaparātiem, tādēļ ja esat nopirkuši Leica, tad nāksies vien maksāt prāvu naudu par savu Leica zibspuldzi. Leica SF 58 strādās ar Leica-M un R sistēmas fotoaparātiem, kā arī jauno S sistēmu. Tomēr šī zibspuldze nebūs paredzēta D sistēmai Digilux 3, kas ir Panasonic L1 kopija.
Bez SF58 zibspuldzes Leica piedāvā arī kompakto zibspuldzi SF24D http://de.leica-camera.com/photography/m_system/accessories/flash_unit/151.html